12 apr 2023

Ruud van de Hoef langer bij ODIK/Jansen van de Grift Klimaattechniek

Goed nieuws uit de selectie! Ruud van de Hoef heeft zijn contract met een jaar verlengd. Ook in het seizoen 2023/2024 is hij hoofdtrainer van ODIK/Jansen van de Grift Klimaattechniek.

“Ik heb het enorm naar mijn zin bij ODIK. De ambitie en gedrevenheid van spelers om beter te worden spelen daarin een belangrijke rol, maar ook de klik met de andere stafleden en de gezelligheid binnen de vereniging. Die mix was voor mij reden om te verlengen”, vertelt Van de Hoef. 

Tweede seizoen

De Veenendaalse oefenmeester is bezig aan zijn tweede seizoen langs de lijn in Barneveld. Beide seizoenen kenden ups en downs. In het eerste seizoen degradeerde ODIK/Jansen van de Grift Klimaattechniek in de zaal, maar speelde het een aantal sterke wedstrijden tegen topploegen als AW/DTV en Avanti. Op het veld miste de ploeg op een haar na de veldtitel, met name door een matige seizoensstart. 

Progressie

“Toch heb ik genoten van dat seizoen, met name vanwege de progressie die we gemaakt hebben. Als je namen noemt doe je altijd anderen tekort, maar moet je bijvoorbeeld eens kijken hoe spelers als Bart Evers en Rosilde van Maanen gegroeid zijn”, blikt Van de Hoef terug. “En ook dit jaar hebben we als team weer stappen gezet, al was ons zaalseizoen wisselvalliger dan we gehoopt hadden.”

Op titeljacht

Inmiddels is het vizier weer gericht op het veldseizoen, waarin ODIK nog volop in de race is voor het kampioenschap. De achterstand op koploper Juventa bedraagt maar twee punten, met nog een onderling duel (22 april) in het vooruitzicht. “We gaan vol voor de titel. We beseffen dat we er meteen moeten staan en dat er iets anders van ons gevraagd wordt dan in de zaal. Het spel op het veld is trager, de tegenstanders soms fysieker. Maar we zijn in de afgelopen jaren ook volwassener geworden als team, waardoor we daar beter mee om kunnen gaan.”

Opnieuw bouwen

Een titel zou een mooi afscheidscadeau zijn voor Milko van Golberdinge, Brandien van de Fliert en Cees Snoei die na dit seizoen afzwaaien. Ook Anke Hopman, die in de zaal tijdelijk weer bij de selectie aangesloten is, zal weer een stapje terug doen. Voor Van de Hoef betekent het dat hij opnieuw moet gaan bouwen. “Toch heb ik niet getwijfeld om te verlengen. Ja, we verliezen ervaring en scorend vermogen. Dat betekent dat we anders moeten gaan spelen, maar dat zie ik juist als een uitdaging.”

Veel potentie

Bovendien ziet Van de Hoef volop potentie in de A1 en het tweede. In de afgelopen weken liet hij verschillende spelers uit deze teams al meespelen of invallen. “Een speler als Jasper Twilt was heel belangrijk voor ons bij Pernix, waar hij de gelijkmaker binnenschoot. En voor spelers uit de A1 kan dit ook een impuls zijn. Zij krijgen misschien eerder dan verwacht een kans om zich in het eerste te spelen. Al met al kijk ik daarom echt uit naar volgend seizoen!”