15 jul 2024

Op de banken voor topschutter Milko: ben jij erbij?

Een machtige uitwijk. Een nog groter stap naar achter. Randje zijlijn. Plof! Tientallen goals maakte topschutter Milko van Golberdinge op die manier voor ODIK/Jansen van de Grift Klimaattechniek. Zaterdag speelt hij zijn laatste zaalwedstrijd in de hoofdmacht.

Net als Brandien van de Fliert maakte ook Milko onlangs bekend dat hij bezig is in zijn slotseizoen. De lange aanvaller begon zijn korfballoopbaan bij Reehorst ‘45, groeide door bij DVO en maakte in 2018 de transfer van KV Wageningen naar Barneveld.

Daar maakte hij deel uit van het dreamteam dat de historische promotie naar de Hoofdklasse bewerkstelligde. Zeker in de laatste seizoenen was hij de absolute target man in zijn vak. De man die voor de doelpunten moest zorgen en die druk week na week op zijn schouders nam. 

Vanaf de zijlijn, zijn toverballen met één hand, de loepzuivere vrije ballen; ODIK gaat zijn aanvalsdrang missen. Maar niet alleen dat. Want de sympathieke puntspeler werd ook één van ons: een clubspeler! 

ODIK/Jansen van de Grift Klimaattechniek is Milko dankbaar voor al die mooie momenten binnen en buiten de lijnen. Gelukkig kunnen we op het veld nog een aantal wedstrijden van hem genieten, maar zaterdag neemt hij alvast een beetje afscheid. Van de zaal, van de Veluwehal. Dat verdient een meer dan staande ovatie. Ben jij erbij?

De ‘afscheidswedstrijd’ tegen Nieuwerkerk start om 18.45 uur. Tot dan!