23 feb 2024

Goodbye voor Captain Cees: ben jij erbij?

De band om zijn arm is inmiddels niet meer weg te denken. Zijn naam staat als eerste op het wedstrijdformulier. Captain Cees was de afgelopen jaren mister ODIK, onze enige echte ‘nummer 1’. Zaterdag speelt hij zijn laatste zaalwedstrijd in de hoofdmacht.

Net als Brandien van de Fliert en Milko van Golberdinge maakte ook Cees onlangs bekend dat hij bezig is aan zijn laatste jaar in onze hoofdmacht. 

Al op jonge leeftijd toonde hij zijn talent in de jeugdteams van ODIK/Janse van de Grift Klimaattechniek. Watervlug, technisch behendig en met een groot inzicht. 

Met dat talent veroverde hij knap een plekje tussen de grote mannen, om uiteindelijk zelf uit te groeien tot een grote meneer in ODIK 1. De afgelopen jaren ontpopte hij zich steeds meer tot puntspeler. Met een snelle uitwijk, maar ook altijd die dreiging naar binnen. Niemand rondde zo sierlijk in de lucht met één hand af. 

En doelpunten vallen altijd op, maar wat was het ook genieten als Captain Cees verdedigde. Twee vingers in de neus van de man tegenover hem. Wie hem passeerde, moest er soms nog een tweede keer langs. En wie zijn zijn vrije bal niet snel genoeg nam, kreeg een ‘killblock’ om de oren. Naar verluidt achtervolgt Captain Cees sommige tegenstanders nog steeds in hun nachtmerries… 

 

 

ODIK/Jansen van de Grift Klimaattechniek is Cees dankbaar voor al die mooie momenten binnen en buiten de lijnen. Gelukkig kunnen we op het veld nog een aantal wedstrijden van hem genieten, maar zaterdag neemt hij alvast een beetje afscheid. Van de zaal, van de Veluwehal. Dat verdient een meer dan staande ovatie. Ben jij erbij?

De ‘afscheidswedstrijd’ tegen Nieuwerkerk start om 18.45 uur. Tot dan!