01 jun 2023

‘Afscheidswedstrijd’ van een clubicoon: ben jij erbij?

Nog één keer kan je haar in de zaal zien knokken voor elke meter. Voorop gaan in de strijd. De duels aangaan en verdedigen als een terriër. Aanstaande zaterdag speelt Brandien van de Fliert haar laatste zaalwedstrijd voor ODIK/ Jansen van de Grift Klimaattechniek. 

De Barneveldse korfbalster maakte onlangs aan de selectie bekend dat ze bezig is aan haar laatste seizoen. Daarmee komt er een einde aan een tijdperk. 

Brandien doorliep als kind verschillende selectieteams. Haar debuut in de hoofdmacht was dan ook slechts een kwestie van tijd. In de afgelopen vijftien jaar werkte ze talloze wedstrijden in het rood-wit af.

Door de jaren heen groeide ze uit van talent tot steunpilaar. Een speler met een enorme drive. Altijd met een grote lach op haar gezicht, behalve dan binnen de lijnen waar ze 110% gefocust is. 

Maar ook een speler met oog voor teamgenoten en een hart voor de wereld om haar heen. Zo verbleef ze een aantal jaren in Afrika, waar ze zich inzette voor kinderen in armoede. Terug in Nederland knokte ze zich weer in ODIK 1, waar ze de afgelopen jaren een vaste waarde was. 

ODIK/Jansen van de Grift Klimaattechniek is Brandien dankbaar voor al die mooie momenten binnen en buiten de lijnen. Gelukkig kunnen we op het veld nog een aantal wedstrijden van haar genieten, maar zaterdag neemt ze alvast een beetje afscheid. Van de zaal, van de Veluwehal. Dat verdient een meer dan staande ovatie. Ben jij erbij? 

De ‘afscheidswedstrijd’ tegen Nieuwerkerk start om 18.45 uur. Tot dan!