Organisatie scheidsrechters jeugdwedstrijden

Alle thuiswedstrijden van de jeugdteams F1 tot en met A2 worden voorzien van een scheidsrechter van onze eigen club. Aan het begin van het seizoen krijgt iedere aanvoerder of contactpersoon van de seniorenteams en A-jeugd een aantal wedstrijden toegewezen. De aanvoerder of contactpersoon verdeelt deze wedstrijden binnen je team. Door deze verdeling hoef je hooguit 2 keer per jaar een wedstrijdje te fluiten.

Wanneer ook al weer?

Ben je vergeten voor welke wedstrijd je ook al weer ingepland stond? Bekijk snel het wedstrijdprogramma, daar worden ook de scheidsrechters in vermeld. Daarnaast krijg je ook nog een reminder per mail aan het begin van de week. Het staat uiteraard ook in je programma in de Sportlinked app. Koppel Sportlinked aan je digitale agenda zodat het daar ook staat!

Laat het me weten!

Een oproep aan alle coaches. Geef het aan mij door wanneer er een scheidsrechter niet op komt dagen! Het is natuurlijk erg vervelend als twee teams klaar staan voor een wedstrijd en er geen scheidsrechter is. Zo kan ik degene die niet is komen opdagen benaderen voor wat de reden was van zijn/haar afwezigheid en hem/haar een nieuwe wedstrijd toewijzen.

Hoe werkt het fluitje?

Degene die uit de B-jeugd komen en nog nooit een wedstrijd gefloten hebben, worden aan het begin van het seizoen uitgenodigd voor een instructieavond en examen. Dit examen wordt gedaan op de site van korfbalmasterz. Deze website biedt alle informatie die je nodig hebt om alle spelregels van korfbal te leren!

Spelbepalingen 2016 – 2017

Wil je weten hoe lang een wedstrijd duurt, of je een time-out moet nemen, of ze strafworpen nemen na de wedstrijd etc.? Klik dan hier voor de spelbepalingen van dit seizoen. En de uitgebreide spelregels voor de D-E-F teams vind je hier. Probeer naast het fluiten ook de kinderen zoveel mogelijk uit te leggen waarom je bijvoorbeeld een doelpunt afkeurt. Onze jongste talenten spelen nog niet zo lang officiële competitiewedstrijden en moeten nog veel leren. Dit is ook een taak van een goede scheidsrechter.

Digitaal wedstrijdformulier

Vanaf heden is het verplicht met het digitale wedstrijdformulier te werken. Klik voor meer informatie die wij hierover hebben gegeven hier. Of voor de handleiding in pdf hier.