Organisatie scheidsrechters jeugdwedstrijden

Alle thuiswedstrijden van de jeugdteams F1 tot en met A2 worden voorzien van een scheidsrechter van onze eigen club. Aan het begin van het seizoen krijgt iedere aanvoerder of contactpersoon van de seniorenteams en A-jeugd een aantal wedstrijden toegewezen. De aanvoerder of contactpersoon verdeelt deze wedstrijden binnen je team. Door deze verdeling hoef je hooguit 2 of 3 keer per jaar een wedstrijdje te fluiten.

Wanneer ook al weer?

Ben je vergeten voor welke wedstrijd je ook al weer ingepland stond? Bekijk snel het wedstrijdprogramma, daar worden ook de scheidsrechters in vermeld. Daarnaast krijg je ook nog een reminder per mail aan het begin van de week. Het staat uiteraard ook in je programma in de Sportlinked app. Koppel Sportlinked aan je digitale agenda zodat het daar ook staat!

Laat het me weten!

Een oproep aan alle coaches. Geef het aan mij door wanneer er een scheidsrechter niet op komt dagen! Het is natuurlijk erg vervelend als twee teams klaar staan voor een wedstrijd en er geen scheidsrechter is. Zo kan ik degene die niet is komen opdagen benaderen voor wat de reden was van zijn/haar afwezigheid en hem/haar een nieuwe wedstrijd toewijzen.

Hoe werkt het fluitje?

Degene die uit de B-jeugd komen en nog nooit een wedstrijd gefloten hebben, worden aan het begin van het seizoen uitgenodigd voor een instructieavond en examen. Dit examen wordt gedaan op de site van korfbalmasterz. Deze website biedt alle informatie die je nodig hebt om alle spelregels van korfbal te leren!

Spelregels en digitaal wedstrijd formulier (DWF)

Wil je weten hoe lang een wedstrijd duurt, hoe het zit met wissels en time-outs en natuurlijk waar je wel en niet voor moet fluiten? Op deze pagina van het KNKV vind je alle info over de spelregels die jij moet handhaven tijdens een wedstrijd.  Als je voor het eerst fluit of nog niet veel ervaring hebt, helpt dit instructieboekje je ook! Na afloop van de wedstrijd vul je als scheidsrechter het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) in. Dit doe je met de app van Sportlink. Je vindt hier de instructies hoe je het DWF invult. 

 

 

Instructieboekje

Fluit jij binnenkort je je eerste korfbalwedstrijd of heb je er pas een enkele gefloten? Dit boekje helpt je op weg om dit voor jou én voor de kinderen een leuke ervaring te maken.