29 jan 2023

ODIK trekt met Van de Hoef een talententrainer aan

BARNEVELD – Ruud van de Hoef wordt de nieuwe hoofdtrainer van ODIK. De 36-jarige Veenendaler start met ingang van het seizoen 2021/2022 bij de club uit Barneveld.

Ruud van de Hoef is op dit moment trainer-coach van de reserves van Korfbal League-club Dalto Klaverblad/Verzekeringen. Daar neemt hij drie mooie seizoenen afscheid. Daarvoor had hij drie jaar lang KC Antilopen uit Leusden onder zijn hoede en trainde hij onder meer het regionale talententeam van District Oost.

Beste match

Met Van de Hoef haalt ODIK dus een relatief jonge, maar toch al zeer ervaren oefenmeester in huis. “Ruud heeft op hoog niveau getraind en gecoacht, is korfbalinhoudelijk sterk en heeft een duidelijke visie. Hij heeft bovendien zowel bij Dalto als Antilopen bewezen dat hij in staat is om jonge korfballers de volgende stap in hun ontwikkeling laten zetten. Daarom zien we hem als de beste match voor onze selectie. We heten Ruud van harte welkom en wensen hem veel succes”, aldus Herman van den Berkt, tc-voorzitter van ODIK.

Van de Hoef volgt Wouter van Brenk op, die om privé-redenen besloot om al na één jaar te stoppen in Barneveld. ODIK start volgend seizoen op het veld in de eerste klasse. In de zaal gaat de club op een hernieuwd avontuur in de Hoofdklasse, het één na hoogste korfbalniveau van Nederland. In overleg met de nieuwe oefenmeester wordt de komende maanden gebouwd aan een sterke selectie, waarbij ook gericht gezocht wordt naar versterkingen van buiten de club.

Mooie uitdaging

“Na een aantal succesvolle jaren is het nu tijd om met een relatief jonge groep een nieuw en sterk fundament te leggen. Ik proef bij de spelers die ik gesproken heb een enorme leergierigheid en energie om beter te worden. Tegelijkertijd is de vereniging ook reëel. De Hoofdklasse wordt een pittige uitdaging, maar we gaan er vol in, stellen onze eigen doelen en willen met elkaar in een aantal jaar naar een zo hoog mogelijk niveau toegroeien. Dat maakt dat ik heel veel zin heb in deze nieuwe uitdaging”, aldus Van de Hoef.

Van de Hoef toonde bij zijn vorige clubs aan dat hij een enthousiaste en bevlogen coach is. “Je zult mij niet schreeuwend langs de lijn zien staan, maar wel continu bijsturen en zo de ploeg en individuele spelers helpen. Ik hou van een speelstijl waarbij veel beweging is en waarbij je steeds over vier schijven gevaarlijk bent. En dan verdedigend collectief veel pressie geven en de tegenstander op de huid zitten.”

Ruud van de Hoef woont in Veenendaal, waar hij zelf in het verleden korfbalde bij SKF. In het dagelijks leven is Van de Hoef teamleider bij scholengemeenschap RSG Slingerbos I Levant in Harderwijk, waar hij verantwoordelijk is voor het onderwijs in de onderbouw havo en vwo.  

“De combinatie van ambitie, leergierigheid en de vereniging, maken dat ik volgend seizoen met veel plezier bij ODIK aan de slag ga”, sluit Van de Hoef af.

De foto bij dit artikel is gemaakt door Hans Bömer.