27 sep 2023

Zo zorgen we er samen voor dat wedstrijden doorgaan

Zaterdag gaat ook voor de ODIK-teams die wedstrijdkorfbal spelen de zaalcompetitie verder. Daar zijn we heel blij mee, maar het zorgt ook voor nieuwe uitdagingen.

In de afgelopen weken zijn namelijk helaas ook veel van onze leden namelijk besmet met het coronavirus. Of ze zitten in quarantaine vanwege een positieve test van bijvoorbeeld een partner of familielid. Veel teams zijn daardoor incompleet. 

Je denkt misschien: dan zeggen we toch gewoon wat wedstrijden af? Of verplaatsen we duels? Dat gaat alleen niet zo makkelijk. Zeker voor de teams die wedstrijdkorfbalspelen (ODIK 1, 2,3,4, A1, B1 en C1) gelden er behoorlijke strenge regels vanuit het KNKV. 

Het is voor trainers, coaches en het wedstrijdsecretariaat van ODIK daarom soms echt puzzelen om teams compleet te krijgen. En dat zal de komende weken waarschijnlijk zo blijven. Daarom vragen we jou een aantal dingen:

  • Blijf je houden aan de coronamaatregelen, zodat de kans op besmettingen zo klein mogelijk is. 
  • Neem geen risico door met klachten toch te gaan trainen, om te voorkomen dat je teamgenoten aansteekt.
  • Stel je flexibel op als er door het wedstrijdsecretariaat of coaches van een ander team een beroep op je wordt gedaan om mee te trainen, mee te spelen of als reserve mee te gaan met een ander team. 

Op deze manier is de kans het grootst dat we samen de competitie kunnen afmaken. Mocht je vragen hebben of goede ideeën? Deel ze gerust met de TC. Dat kan via tc@odik.nl