26 apr 2024

Opwarmer voor herstart

Als opwarmertje voor de herstart van de korfbalcompetitie speelden ODIK 1 en 2 op 29 februari een oefenwedstrijd tegen SKF. Publiek was ook weer welkom en daar werd door een man of 50 dankbaar gebruik gemaakt.

ODIK 2 was nog niet helemaal in goede doen. Het schotpercentage was nog niet wat het wezen moet en de aanvalsopbouw was slordig en vaak te gehaast.
SKF 2 zette ODIK constant onder hoge druk en daar had de ploeg van Jan Willem duidelijk moeite mee. De ballijnen in het aanvalsvak werden door de verdedigers van SKF heel goed geblokkeerd waardoor het lastig was om de bal snel rond te spelen. Het tempo van de wedstrijd was daardoor nogal laag.
Aan de inzet lag het zeker niet. Duels werden fel en met overtuiging aangegaan en om iedere bal werd geknokt. Zo wist Maarten met een acrobatische toer een foutief geplaatste bal nog net binnen de lijnen te houden en werden heel wat rebound duels op inzet en sprongkracht gewonnen.
Maar ja, om een wedstrijd te winnen moet je veel scoren en daar ontbrak het bij ODIK 2 aan. Want 15 doelpunten in 50 minuten speeltijd is gewoon te weinig. SKF deed het met 26 treffers een stuk beter en werd daarom de terechte winnaar van dit oefenduel.
De wedstrijd werd gefloten door Cor Lam. Resoluut beslissend en toch met een grapje op zijn tijd leidde hij het duel op goede en overtuigende wijze.

Een impressie van de wedstrijd is hier te zien.

ODIK 1 trad aan zonder Melissa (blessure) en Melle (quarantaine). Hun plaats werd ingenomen door Joyce en Jordi en dat deden ze met verve.
Vanaf het eerste fluitsignaal gingen de rood-witten er stevig in en wisten ze de ploeg uit Veenendaal met de rug tegen de muur te zetten. Bart liet zien dat hij meer kan dan rebounden, door al na amper een minuut de score te openen. Er ontstond een gelijk opgaande strijd, waarbij ODIK steeds aan de goede kant van de score wist te blijven.
Na 25 minuten spelen gaf het scorebord een 12-9 ruststand aan.

In de 2e helft wist ODIK, gesteund door de trommels op de tribune, het verschil te vergroten naar 6 doelpunten. Daarmee was ook de spanning uit de wedstrijd en werd het langzamerhand zelfs een beetje gezapig. ODIK had de zaak volledig onder controle en SKF zal geen kans om het de rood-witten moeilijk te maken.
Kort voor tijd kwam SKF nog wel terug naar een verschil van 2 doelpunten, maar het slotakkoord was voor ODIK, die de wedstrijd met een keurige 22-18 stand binnen wist te halen.

Foto’s van de wedstrijd zijn hier te zien.