27 sep 2023

Corona-update I Veldcompetitie afgelast, seizoen afgelopen

UPDATE: 24 maart 2020

Met een klein beetje pijn in ons hart moeten we meedelen: dit korfbalseizoen zit erop. Het KNKV heeft namelijk besloten om na de zaalcompetitie ook de veldcompetitie af te gelasten.

Dit besluit volgt op de nieuwe overheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Door de verplichte 1.5 meter afstand waren trainingen en wedstrijden al niet meer mogelijk.

Geen trainingen en activiteiten, sportcomplex dicht
ODIK volgt uiteraard de richtlijnen van de overheid. Dat betekent dat er de komende maanden geen trainingen, wedstrijden of andere ODIK-activiteiten plaatsvinden en dat ons sportcomplex gesloten is.

We denken na over een passende seizoensafsluiting
We begrijpen dat deze maatregelen nodig zijn en staan daar achter. Natuurlijk doet het wel een beetje pijn dat het seizoen op deze vreemde en abrupte manier stopt. Geen laatste training, geen kampioensfeestje of leuk teamuitje. Dat voelt gek. We denken de komende weken na hoe we straks – als dat weer mag – toch samen het seizoen kunnen afsluiten.

Blijf lekker bewegen, blijf sportief
De komende weken neemt het KNKV nog een beslissing over de promotie- en degradatieregeling voor teams die wedstrijdkorfbal spelen. Dat zijn bij ODIK de C1, B1, A1 en ODIK 5, 4, 3, 2 en 1. Even afwachten nog dus. Ondertussen hopen we dat je thuis een manier hebt gevonden om toch lekker sportief en in beweging te blijven. We wensen je het beste voor de komende maanden en hopen je snel weer te mogen zien!

Vragen
Mocht je vragen hebben over de maatregelen? Dan kun je die stellen via info@odik.nl.

Bestuur ckv ODIK


UPDATE: 17 maart 2020

Wat we al verwacht hadden is nu ook bevestigd door het KNKV: de zaalcompetitie zit erop. De wedstrijden die verschillende ODIK-teams nog voor de boeg hadden zijn definitief afgelast. Ze worden dus niet meer ingehaald.

De veldcompetitie start op zijn vroegst op zaterdag 18 april. Het is mogelijk dat het KNKV de competitie nog langer uitstelt of zelfs helemaal schrapt. Daarover wordt de komende weken een beslissing genomen. Als er meer bekend is zal ODIK je daar over informeren.

Wat betekent dit voor jou of jouw kind(eren)?

  • De trainingen van ODIK-teams liggen in ieder geval stil tot dinsdag 12 april.
  • Tot die tijd zijn er ook geen activiteiten van ODIK, zoals feesten of vergaderingen

Hoe zit het met kampioenschappen?
Een aantal (jeugd)teams van ODIK waren bijna kampioen. We snappen dat het even balen is dat je dat feestje niet meer kan vieren. We kijken of we hier op een later tijdstip nog bij kunnen stilstaan.

Hoe zit het met promotie en degradatie?

  • Voor de meeste teams van ODIK verandert er niets. Die spelen breedtekorfbal. Teams worden daarbij op basis van het verwachte niveau van het team ingedeeld in een poule. Dat gebeurt volgend jaar weer.
  • Voor een aantal teams van ODIK die wedstrijdkorfbal spelen is het wel spannend. Het gaat om de C1, B1, A1 en ODIK 5, 4, 3, 2 en 1. Normaal gesproken geldt in de klasse van deze teams dat de kampioen promoveert en één of twee ploegen degraderen. Het is nog de vraag hoe dat nu gaat. Daar neemt het KNKV uiterlijk vrijdag 20 maart een beslissing over. Even afwachten nog dus.

Jammer, maar begrijpelijk
ODIK begrijpt de maatregelen van het KNKV en staat daar volledig achter. Het is natuurlijk jammer dat we de komende weken niet kunnen sporten en sportieve successen niet kunnen vieren, maar de veiligheid en gezondheid van onze leden en het grotere maatschappelijke belang staan op dit moment uiteraard voorop. Mocht je vragen hebben over de maatregelen? Dan kun je die stellen via info@odik.nl.

—————

UPDATE: 12 maart 2020

De trainingen en korfbalwedstrijden van ODIK gaan de komende weken niet door i.v.m. de uitbraak van het coronavirus. Dat geldt ook voor andere clubbijeenkomsten. Dat heeft het bestuur van ODIK besloten.

We volgen daarmee het advies van het RIVM, NOC-NSF en het KNKV. De maatregelen gelden in ieder geval tot en met 31 maart, maar mogelijk langer.

Het is nog niet bekend hoe lang de competitie stil komt te liggen, of en wanneer wedstrijden worden ingehaald en wat de gevolgen zijn. ODIK houdt hierover contact met het KNKV. Zodra er meer informatie bekend is, zullen we spelers, trainers, coaches, scheidsrechters, vrijwilligers en ouders van jeugdleden daarover infomeren.

Aanleiding voor de afgelastingen zijn de maatregelen die het kabinet op 12 maart nam. De belangrijkste maatregelen zijn:

  • Blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact.
  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.

Het coronavirus verspreidt zich voornamelijk via contact tussen mensen. Tijdens trainingen en wedstrijden komen spelers en supporters dicht bij elkaar. Dat brengt risico’s op verspreiding van het virus met zich mee.

Natuurlijk is het jammer dat we de komende weken niet kunnen sporten, maar de veiligheid en gezondheid van onze leden en het grotere maatschappelijke belang staan op dit moment uiteraard voorop. Mocht je vragen hebben over de maatregelen? Dan kun je die stellen via info@odik.nl.