23 jul 2024

ODIK verliest concurrentiestrijd

ODIK 1 leed op 25 januari een gevoelige thuisnederlaag in zijn 9e wedstrijd in de Hoofdklasse B.
Directe concurrent Sparta Zwolle nam de o-zo belangrijke punten in de strijd tegen degradatie mee naar huis. Tot overmaat van ramp won mede-concurrent SCO ook nog eens nipt van Deetos, waardoor ODIK en SCO nu met 4 uit 9 gebroederlijk de laatste plaats delen en Sparta (met 8 uit 9) inmiddels boven de gehate rode streep staat.

Natuurlijk; er zijn nog 5 wedstrijden te spelen, dus nog 10 punten te verdelen, maar het zal een zware opgave worden om in veilige haven te komen. Vooral omdat de twee zeer bepalende spelers Ivo en Anke door zware blessures deze competitie niet meer in actie zullen komen en bovendien aanvoerder Cees een schorsing van 3 wedstrijden te wachten staat.

Maar zeg nooit nooit! Want er staan prima en goed gemotiveerde vervangers paraat om de openvallende plekken in te nemen!

In de wedstrijd tegen Sparta was Cees nog wel speelgerechtigd omdat er beroep tegen de opgelegde straf is ingediend. Het heren-kwartet bestond verder uit Gilbert, Lejon en Milko, het startende damesviertal werd gevormd door Willianne, Else, Lieke en Brandien.

In de eerste helft waren de ploegen volstrekt aan elkaar gewaagd, waardoor een gelijkopgaande strijd ontstond. Weliswaar keek ODIK in de 17e minuut nog tegen een 10-13 achterstand aan, maar die werd in de resterende 8 minuten omgebogen naar een 17-16 voorsprong.

In de tweede helft kregen de rood-witten het steeds moeilijker.
De eerste 10 minuten gaven nog wel een evenwichtige wedstrijd te zien, maar vanaf 20-20 wist Sparta in amper 3 minuten een gat van 5 doelpunten te slaan en putte daar overtuiging en energie uit, terwijl die belangrijke wedstrijdelementen bij ODIK juist verdampten. Dat leidde ertoe dat het scoringspercentage van de schutters van Sparta verder omhoog ging, terwijl het afronden van ODIK steeds moeizamer verliep. Zelfs opgelegde kansen, waaronder 3 strafworpen, werden gemist. 

Sparta gaf de bevochten voorsprong niet meer weg en won uiteindelijk (verdiend) met 28-33. Al met al een pijnlijke nederlaag, die ODIK fors in de problemen brengt. Hopelijk heeft de ODIK-kip geen profetische gaven, anders zou dit verlies de ploeg nog wel eens de kop kunnen kosten….

De doelpunten aan ODIK kant werden gemaakt door Milko (9), Gilbert (9), Lejon (4), Cees (2), Willianne, Lieke, Lysanne en Else, allen 1x.