12 sep 2020

Verdiende overwinning ODIK B1

Na de verrassende nederlagen vorige week van ODIK 1 en 2 tegen Spirit 1 en 2, was het de vraag of de selectie van de B-jeugd wel opgewassen zou zijn tegen de Voorthuizense opponenten.
Op 12 september kwam daar duidelijkheid over in een wedstrijd “over het spoor”, op het sportcomplex aan de Overhorsterweg.

De ploeg van Lejon Brunekreeft was goed voorbereid en begon strijdlustig en goed gemotiveerd aan de wedstrijd. Daarmee leek Spirit wat overdonderd te worden, want ODIK kwam op voorsprong waardoor de Voorthuizenaren in de achtervolging moesten. Dat lukt aardig, maar niet zodanig dat ODIK in de problemen kwam. Beide ploegen streden voor wat ze waard waren en ontliepen elkaar niet veel in kwaliteit.

Toch was ODIK de meer evenwichtige ploeg, waarbij in beide vakken een gevaarlijke “scorende spits” liep (Tom en Gijs Jan), omringd door opbouwers, afleiders, aangevers en rebounders.
Bij de rust stond een matige 4-5 op het scorebord, maar in de loop van de tweede helft wist ODIK de blauwhemden van zich af te schudden.
Met nog een kwartier te spelen was een gat van 4 doelpunten geslagen (6-10).
ODIK wist die voorsprong knap te consolideren en dat resulteerde in een dik verdiende 8-12 overwinning.