13 sep 2020

Op avontuur naar Friesland (deel 1)

Ik weet niet hoe, maar blijkbaar dacht de KNKV dat het ons vorig jaar wel beviel om in een poule met vrijwel alleen maar ploegen uit het noorden te spelen.  Want ook dit jaar mogen we weer (te) vaak naar Friesland en Groningen afreizen. Te beginnen met KF De Walden, gelegen in Oentsjerk (180 km verderop). In de eredivisie vervangen steeds meer voetbalploegen het kunstgras voor natuurgras, KF De Walden bewandelde gelukkig de omgekeerde route aangezien voor het eerst dit jaar op kunstgras wordt gespeeld. Vorig jaar was De Walden ook al tegenstander in onze poule (toen nog met natuurgras) maar dit keer konden de voetbalschoenen gelukkig thuis gelaten worden.

Voor de Friese vereniging was deze overstap dan ook een reden voor een feestje  (stiekem voor ons ook wel) en daarom was er veel publiek op de officiële opening van het kunstgrasveld afgekomen. In het veld was er minder sprake van een feestje, voornamelijk in de eerste helft was van beide kanten het korfbalspel matig en vielen er weinig doelpunten. De stevige wind die aanwezig was in Friesland is leuk als je daar gaat zeilen, maar wat betreft het aantal doelpunten hielp het niet echt mee. Dit zorgde ervoor dat in de eerste helft door ons slechts zeven keer werd gescoord, het positieve was dat De Walden de korf nog minder vaak wist te vinden en met vier doelpunten de rust in ging (4-7).

Eigenlijk zijn we in deze wedstrijd vrijwel niet in de problemen gekomen en wisten we vanaf het begin de voorsprong te pakken en deze ook vast te houden. Toch bleef de Friese ploeg ‘plakken’ door elke keer op drie of vier goaltjes verschil te blijven. In de tweede helft wisten we uiteindelijk definitieve afstand te nemen. Toen we eenmaal het gaatje van zes doelpunten verschil te pakken hadden was de wedstrijd eigenlijk al klaar en konden de laatste minuten zorgeloos uitgespeeld worden. Uiteindelijk eindige de wedstrijd in een 12-20 overwinning en dat betekent dat we na de nederlaag van vorige week nu van de nul af zijn en we de eerste twee punten kunnen bijschrijven.

We konden dan ook met een blij gevoel weer afscheid nemen van de Friese provincie. Heimwee hoeven we gelukkig niet te krijgen want over twee weken mogen we gezellig wéér afreizen naar Friesland. Maar eerst de thuiswedstrijd aankomende zaterdag tegen Vlug en Vaardig/Quick’21 (15:30 en daarvoor speelt natuurlijk het tweede om 14:00 tegen Dindoa 2)

Nog een speciaal bedankje voor de reserves vanuit het tweede die toch maar weer hun eigen wedstrijd moeten missen om vervolgens de hele dag onderweg te zijn om bij ons op te bank plaats te nemen.