05 sep 2020

Odik 1 en 2 niet opgewassen tegen Spirit

De eerste competitiedag van het seizoen 20-21 heeft een behoorlijke kater opgeleverd; zowel ODIK 1 als ODIK 2 verloren in eigen huis van Spirit uit Voorthuizen.

ODIK 2 kent door blessures en andere oorzaken wat personele problemen, maar toch was de verwachting dat tegen Spirit 2 de eerste punten binnen gehaald zouden worden.
Maar al naar een paar minuten bleek dat het een lastig verhaal zou worden, omdat de vereiste scherpte en de overtuiging ontbraken, waardoor de doelpunten uitbleven.
Bij beide ploegen overigens, want bij rust stond een schamele 4-4 op het scorebord.
De tweede helft bracht geen verbetering van het scorend vermogen. In tegendeel, ODIK kwam slechts 3 x tot scoren. Spirit deed het nét iets minder zwak; zij prikten er 4 in.
Een eenvoudige rekensom leert dan dat de rood-witten met 7-8 de mist ingingen.

Ook ODIK 1 kon door blessureleed niet in zijn sterkste opstelling aantreden. Maar goed beschouwd restte er nog zoveel kwaliteit met overgangs- en hoofdklasse ervaring, dat de bookmakers massaal hun geld op het team van Wouter van Brenk hadden gezet.
Dat bleek een misrekening.
Van een gehoopte “geoliede machine” was geen sprake. De ODIK-motor haperde en pruttelde en de machine kwam domweg niet op gang.
Bovendien blijken de Voorthuizenaren over een hecht en sterk team te beschikken, met veel schotvaardigheid, snelheid en vechtlust. Geen moment in de wedstrijd kon ODIK het op papier bestaande krachtsverschil in praktijk brengen en Spirit putte daar kracht uit.
Met een ruststand van 8-8 kon het in de tweede helft nog alle kanten uit.
Die tweede helft was aan ODIK kant even mat en tam als de eerste 30 minuten. De nog niet fitte Cees Snoei werd naast zus Anneloes en broer Maarten ingezet en Willianne Davelaar werd overgehaald om haar rentree in ODIK 1 te maken.
Maar zonder het gewenste effect.
Vlak voor tijd kreeg ODIK de mogelijkheid om de 14-15 achterstand goed te maken met een toegewezen strafworp. Maar ook die buitenkans was niet aan de thuisploeg besteed, waardoor ook Spirit 1 de punten mee naar huis mocht nemen.

Al met al een enorme domper met wel een lichtpuntje: Een volgende wedstrijd kan alleen maar beter worden!