29 feb 2024

Terugblik op een startdag vol hoogtepunten (+foto’s clinic)

ODIK is het nieuwe seizoen begonnen met een geslaagde startdag. Het startschot voor een bomvolle zaterdag werd gegeven door onze selectie en trainersstaf. Zij hadden een clinic voorbereid voor de jeugdleden van ODIK.

Zo’n 90 kinderen werkten een mix van oefenvormen af, terwijl ze naast het korfbalveld ook de uitdaging aangingen op een hindernisbaan. Na alle inspanningen was er voor iedereen iets te drinken en werd de maag gevuld met patat. Vanaf 14.00 uur waren er oefenwedstrijden voor de selectie 1 en 2 tegen Dindoa uit Ermelo, getraind door Hugo van Woudenberg. Voor het Barneveldse publiek de eerste gelegenheid om onder andere onze nieuwe hoofdtrainer Ruud van der Hoef en aanwinst Melle Smit aan het werk te zien. Met twee late goals hielp Melle ODIK 1 uiteindelijk aan een gelijkspel tegen de ploeg uit Ermelo.

Geurt van Losenoord-bokaal

Nadat het laatste fluitsignaal geklonken had, was het tijd voor diverse huldigingen. Allereerst ontvingen alle leden, die 25-40-50-60 jaar lid van onze mooie club zijn, een aandenken als dank voor hun jarenlange trouw. Vervolgens reikte voorzitter Bertus van den Berkt de Geurt van Losenoord-bokaal uitgereikt. Deze wisselbeker gaat traditiegetrouw naar een vrijwilliger die zich heeft ingezet voor de vereniging. Na een coronajaar zonder uitreiking was het nu gelukkig weer mogelijk om de bokaal in het bijzijn van veel leden uit te reiken. De bokaal werd door de voorzitter overhandigd aan Rick Borkent. Hij heeft zich in de periode dat er geen voorzitter was, toch diverse bestuurlijke en niet-bestuurlijke taken uitgevoerd. Rick verzorgde o.a. alle nieuws en beleidsstukken voor de website.

Benoeming leden van verdienste en erelid

Tot nu toe kende onze vereniging alleen enkele ereleden. Na vaststelling van de nieuwe criteria voor de benoeming van ereleden zijn er ook criteria vastgesteld voor de benoeming van leden van verdienste. Het bestuur heeft unaniem besloten om drie leden van verdienste te benoemen, t.w. de oud-voorzitters Ton Bos, Melis de Vries en Rick Borkent. De voorzitter memoreerde hun betekenis voor ODIK en overhandigde een oorkonde en een prachtig aandenken.

Als klapstuk werd Nel Bokhorst-Petersen benoemd als erelid. Nel heeft zich al jarenlang, meestal op de achtergrond, ingezet voor diverse taken. Wanneer zij werd gevraagd om te helpen, was het antwoord vrijwel altijd “Ja”. Het was dan ook niet eenvoudig om te ontdekken wat ze allemaal voor ons heeft gedaan en nog doet. Feit is in ieder geval dat zij gedurende 18 jaar deel heeft uitgemaakt van het bestuur. Uit de reactie van de aanwezige leden, was er ook geen enkele twijfel dat zij deze eretitel verdient. Zij ontving eveneens een oorkonde en een prachtig aandenken. Een video van de uitreikingen is hier te bekijken

De startdag werd afgesloten met een hapje en drankje, bereid door het onvolprezen kantineteam van ODIK!