17 nov 2019

Prima optreden van ODIK 1 op Hoofdklasse-niveau

Er is afgelopen zaterdag een gedenkwaardig hoofstuk geschreven voor de analen van onze club; voor het eerst in de 60 jaar van zijn bestaan speelde ODIK 1 een wedstrijd in de Hoofdklasse, het op één na hoogste niveau in de korfbalsport.
In een goed gevulde Oosterboshal moesten de degens worden gekruist met het ervaren Oost Arnhem 1.

Vóór het zover was werden de ploegen op een nogal bizarre manier aan het publiek voorgesteld. Omdat de geluidinstallatie defect bleek te zijn, was Rick Borkent genoodzaakt om een ludieke roeptoeter in de vorm van een pilon te gebruiken om zich verstaanbaar te maken.

Er waren nogal wat sceptici die ervan uit gingen dat ODIK op dit niveau volledig van het veld gerost zou worden, maar die zaten er mooi naast!
Het werd een ongemeen spannende, gelijk opgaande strijd, met hoogstaand korfbal en een geweldige strijdlust aan beide zijden.
De eerste helft leek een 13-13 ruststand op te leveren, maar vlak voor tijd wisten de gasten uit Arnhem nog de 13-14 erin te prikken.

Na de thee dreigde ODIK in het scoringsgeweld van Oost Arnhem tenonder te gaan, want na 8 minuten spelen stond een onheilspellende 14-19 stand op het scorebord.
Maar de rood-witte brigade van Hugo toonde veerkracht en kwam na 13 minuten spelen met een benutte strafworp van Gilbert terug naar 19-21. Die revival leek topscoorder Ivo een extra boost te geven, want in minuut 17 schoot hij van afstand de 20-21 binnen en 2 minuten later scoorde hij zelfs de gelijkmaker; 21-21

Met nog 5 minuten te gaan deed Milko de Oosterboshal schudden op zijn grondvesten, want via een schot van deze topper kwam ODIK op een 22-21 voorsprong. Een stunt hing in de lucht en de trommelaars van TOF deden er nog een schepje bovenop.
Oost Arnhem schoot de gelijkmaker binnen maar Ivo herhaalde het kunststukje door ODIK met een afstandschot weer op voorsprong te zetten.

Nog 4 minuten… Zou het gaan gebeuren??

Oost Arnhem perste er een eindsprint uit en kwam terug naar 23-23. Dat zorgde voor een dipje in de dadendrang van ODIK, waarvan de gasten uit Arnhem optimaal wisten te profiteren; ze liepen uit naar 23-26, terwijl er nog maar 2 minuten te spelen waren.
Daarin wist ODIK nog éénmaal te scoren, waardoor de eindstand op 24-26 uitkwam.

Oké, geen wedstrijdpunten, maar de winst van het uitstekende spel, de getoonde mentaliteit en veerkracht van dit team wegen zwaarder dan het verlies van de wedstrijd. Zo’n prestatie geeft immers perspectief aan deze loodzware competitie. Natuurlijk zal ODIK het nog heel lastig gaan krijgen, zeker tegen topploegen als Dalto, Wageningen en DSC. Maar met de juiste instelling en een dosis geluk kan er best nog eens een stuntje wordt geleverd.