24 nov 2019

Winst ODIK F2 in eerste zaalwedstrijd!

Na het kampioenschap op het veld van ODIK F2 stond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd in de zaal op het programma. In sporthal Zuiderpark in Apeldoorn nam ODIK F2 het op tegen een onbekende tegenstander Apeldoorn F2.

Dit keer was Mark niet van de partij (die had een afspraakje met Sinterklaas) en moest de niet fitte coach Lianne ook afhaken, maar Martine was opnieuw een prima vervangende coach.

Om half negen vertrokken we vanaf de Jumbo aan de Buru en mooi op tijd waren we in de sporthal. De zaal was nog niet eens geopend dus in het bruine café werd alles alvast in gereedheid gebracht voor de wedstrijd.

Even in schieten zat er echt niet in, want de wedstrijd ging direct van start zodra de korven er stonden. Het duurde niet lang voordat ODIK de eerste treffer door Anouk liet aantekenen (0-1).  Voor Apeldoorn F2 was het even wennen, want het was hun eerste korfbalwedstrijd maar ze deden het zeker niet onverdienstelijk. ODIK had in de beginfase het veldoverwicht en wist de voorsprong via een mooi schot van Arienne uit te bouwen naar 0-2. In de eerste tien minuten was al snel duidelijk dat niet iedereen even lekker in de wedstrijd zat, Jasper voelde zich niet lekker en ook Fiene was niet topfit. Veel kansen werden gecreëerd maar er werd heel veel gemist. Toch was het Anouk die vandaag echt scherp was in de aanval en ODIK F2 met doelpunten er doorheen sleepte. Twee treffers van haar zorgden na het eerste kwart voor een riante 0-4 voorsprong. Ondertussen had Apeldoorn de superspeler al ingebracht als extra versterking.

In het tweede kwart kwam de thuisploeg wat meer in het spel en ook steeds vaker voor de korf. Doelpunten vielen er niet in dat kwart, dus halverwege stond er nog steeds een 0-4 voorsprong op het scorebord. In het derde kwart vielen er wel doelpunten, maar hadden zowel Ticho als Fiene veel pech met een aantal mooie schoten. Het was opnieuw Anouk die met twee doelpunten voor 0-6 zorgde, waarna Apeldoorn hun allereerste treffer maakte onder luidgejuich van het thuispubliek : 1-6.

In de laatste 10 minuten was het voor ODIK volhouden en verslapte de verdediging wel een beetje, maar Apeldoorn wist daar niet van te profiteren. Met haar zesde treffer wist Anouk de eindstand op 1-7 te bepalen en op karakter werd de eerste winstpartij in de zaal dus een feit.

Volgende week reist ODIK F2 af naar Vaassen om het op te nemen tegen Regio ’72 F2. Hopelijk is iedereen volgende week weer helemaal fit en opgeknapt om er een leuke en spannende wedstrijd van te maken!