27 nov 2019

ODIK boekt historische zege in Friesland

ODIK heeft zaterdag haar eerste zege ooit in de Hoofdklasse geboekt. In Wolvega werd directe concurrent SCO met 21-29 verslagen.

De rood-witten openden furieus in Friesland. Binnen mum van tijd stond het 1-7 dankzij onder meer een met scherp schietende Ivo Bronts. Daarna kreeg de ploeg van Hugo van Woudenberg het echter lastiger, mede door enkele wissels en omzettingen aan de kant van SCO. De Friese ploeg pakte door haar lengte ook veel aanvallende rebounds, waardoor het keer op keer kon herhalen. 

Na de rust (10-14) kroop SCO steeds dichter naar ODIK toen en leek het duel zelfs even te kantelen, maar de Barneveldse korfballers waren op tijd weer bij de les. Invaller Lejon Brunekreeft was meteen belangrijk door een strafworp te versieren en Milko van Golberdinge (foto: archiefbeeld) nam even later zijn ploeg met enkele loepzuivere schoten bij de hand. In no-time sloeg ODK weer een gat, waarna de laatste minuten van de wedstrijd ontspannen uitgespeeld konden worden.

Na afloop was de ontlading bij de spelers groot. Voorafgaan aan dit zaalseizoen was er stiekem toch wel de angst om mogelijk met nul punten de Hoofdklasse uit te vliegen, in de eerste twee wedstrijden liet ODIK zien dat dat absoluut niet nodig is. Als de rood-witten dezelfde strijdlust in de komende wedstrijden aan de dag leggen, belooft dat nog veel moois voor het restant van de competitie. Bovendien werd met de zege één van de directe concurrenten afgetroefd. Naar verwachting gaan Sparta Zwolle, SCO en ODIK namelijk samen strijden om de veilige, zesde plek die rechtgeeeft op handhaving in de Hoofdklasse. 

Hieronder kan je nagenieten met de livestream van de wedstrijd. Aanstaande zaterdag neemt ODIK het in eigen huis op tegen titelfavoriet Dalto.