01 dec 2019

ODIK 2 kan een helft lang goed bijblijven bij TOP (S) 3

Voor ODIK 2 is het wel even wennen; van een hoofdrol op het veld in de res. 1e klasse C naar een bijrol in de loodzware reserve Overgangsklasse D van de zaalcompetitie. Vorige week bleek Dalto 4 met 25-22 te sterk voor het team van Kasper en op 30 november stond het duel met TOP 3 op het programma.

Bij zowel Dalto als bij TOP staat een aantal spelers in de basis, die hun sporen op het hoogste niveau hebben verdiend. Daarbij komt dat TOP ook in fysiek opzicht letterlijk uittorend boven ODIK. Vooral het heren-kwartet zit tegen de 2 meter lengte aan.  Voeg daarbij een ongekende portie schotvaardigheid en atletisch vermogen en je weet dat het pittig gaat worden!

Nu is ODIK 2 niet zo makkelijk te intimideren en kunnen ze een heel best potje korfbal op de mat leggen, dus het was even afwachten welke kant het op zou gaan. Hoewel TOP duidelijk de toon aangaf, bleef ODIK lekker in het spoor van de ploeg uit Sassenheim. Dat resulteerde in een knappe 11-11 ruststand.

De tweede helft gaf een heel ander beeld te zien. TOP was in de rust kennelijk stevig toegesproken want het kwam met het mes tussen de tanden uit de kleedkamer. Na twee minuten was een gaatje geslagen (11-13) en TOP groeide meer en meer in de wedstrijd, terwijl ODIK geen kans zag om zich onder de hoge druk uit te korfballen. Bij vlagen vertoonde de Sassenheimers puur “gallery play” met weergaloze goals als apotheose.

Er was echt geen houden aan, ODIK werd omver gekegeld om moest een forse tik incasseren want de eindstand kwam uit op 16-26. Door dit resultaat staat TOP nu op een derde plek, net onder Wageningen en Dalto, en ODIK moet het doen met een (met DVO gedeelde) zevende plaats.

Het zal voor ODIK 2 een hele opgave worden om zich op dit niveau te handhaven, maar we weten: ODIK 2 geeft nóóit op!