01 dec 2019

Eervol verlies ODIK tegen titelkandidaat Dalto

Na het nipte verlies tegen Oost Arnhem (24-26) en de spectaculaire winst uit tegen SCO (21-29) moest het vlaggenschip van ODIK het op 30 november opnemen tegen een ware gigant uit deze Hoofdklasse B, Dalto uit Driebergen. Dalto, dat vele jaren op het hoogste niveau acteerde, met “onze” Linda en Gilbert in de gelederen, heeft hernieuwde promotie naar de League als doelstelling, dus ODIK wist wat het kon verwachten.

In de eerste helft was een nogal eenzijdige wedstrijd te zien waarbij Dalto op alle fronten domineerde. Pas bij 0-4 kon ODIK via een schot van Ivo wat terug doen. De strijders van Hugo werden zwaar onder druk gezet en ondanks knap verdedigend werk konden ze niet voorkomen dat de schotvaardige Driebergenaren wegliepen naar een ruststand van 8-16. Wedstrijd gespeeld, zou je denken.

Maar zoals wel vaker wist ODIK zich ook nu weer te herpakken. Puur op strijdlust en karakter wisten de roodwitten stapje voor stapje het gat te verkleinen. Na zo’n 10 minuten spelen stond een hoopgevende 14-18 stand op het scorebord en 3 minuten later was het verschil nog maar 2; 17-19!

Dalto zakte ver onder zijn normale niveau, werd slordig en nerveus, mede door de vechtlust van het ontketende ODIK en de steun van het thuispubliek. Nadat de uitstekend spelende Anke met nog 10 minuten te gaan de 18-20 had geproduceerd, was het wachten op de aansluitingstreffer, maar het wankelende Dalto zag kans om aan de knock-out door ODIK te ontkomen. Maar toch, met nog maar 3 minuten op de klok, was het opnieuw Anke die het talrijke ODIK publiek liet opveren; 22-24. Een regelrechte stunt hing in de lucht!

Helaas had het zeer geroutineerde Dalto net iets te veel kwaliteit in huis om een dergelijke stunt te laten gebeuren. De eindstand werd 22-25, een uitkomst waar ODIK trots op mag zijn! De roodwitten hebben immers de 2e helft met 14-9 gewonnen, een prestatie die eigenlijk een punt zou moeten opleveren. Maar ja, daar voorzien de regelmenten nou eenmaal niet in. Dalto zal minder positief gestemd de thuisreis hebben aanvaard, want door het knappe tegenspel van ODIK heeft Oost Arnhem nu op doelsaldo de koppositie van de Driebergenaren overgenomen.

Top-scoorder bij ODIK was vandaag Milko, met 6 treffers, op de voet gevolgd door Gilbert en Anke, met elk 5 goals.