10 jun 2024

Ontwikkeling van trainers en coaches

Een van de doelstellingen van onze club is het verbeteren van de kwaliteit van de jeugd. Eén van de manieren om dit te bereiken is de ontwikkeling van trainers/coaches. Aan het begin van dit seizoen zijn daarom 17 trainers gestart met de trainingscursus Korfbal Trainer 2. Donderdagavond vond de laatste van de vier bijeenkomsten plaats. Waar eerdere bijeenkomsten de focus lag op het aanbieden van oefeningen, het spelenderwijs aanbieden van korfbalstof en de aanwijzingen en complimenten die je kunt geven tijdens het coachen, werd de laatste avond aandacht besteed aan korfbaltaal. Aan de hand van trainingsoefeningen gingen de cursisten met elkaar hier het gesprek over aan. 

Aangezien een aantal jaren geleden ook al diverse trainers hun KT2-diploma hebben behaald, zijn er aankomend seizoen enorm veel gediplomeerde trainers. Het streven is elke nieuwe trainer de KT2-cursus aan te bieden, zodat we ze handvatten geven om trainen te geven. 

Bij alle bijeenkomsten werd ook kritisch gekeken naar de visie op trainen geven en coachen. Om dit te continueren zal volgend seizoen meer trainersbegeleiding plaatsvinden. Anke Hopman, speelster van ODIK 1, zal één van de mensen zijn die dit op zich zullen nemen. Andere focuspunten in het nieuwe seizoen zijn het meetrainen met een ander team en het meer gebruik maken van expertise van de spelers en speelsters uit ODIK 1.