04 jun 2024

Afscheid van drie ODIK-toppers

Geen enkele korfballer heeft het eeuwige leven. Toch went het nooit om afscheid te nemen van spelers die lange tijd een vaste waarde waren in de selecties van ODIK. Zaterdag 15 juni is dat het geval. Die dag spelen drie toppers hun laatste wedstrijd in het rood-wit. Het gaat om Luuk van de Kuilen, Jordi van Kattenbroek en Maarten Ike.

19-05-11-Dindoa-14Maarten Ike kwam elf jaar geleden over van SKF uit Veenendaal. Hij speelde in eerste instantie zijn wedstrijden in ODIK 2, veroverde daarna een basisplaats in de hoofdmacht en maakt nu weer deel uit van het tweede. Als echte allrounder bewees hij steevast zijn waarde, waarbij hij altijd voorop in de strijd ging. Ook buiten de lijnen zette hij zich in voor ODIK, als scheidsrechter en voorzitter van de JTC. Maarten verhuist richting het westen van ons land en daarmee komt er een einde aan zijn Barneveldse periode. 

Met Jordi van Kattenbroek nemen we afscheid van een speler wiens korfbalcarrière veel overeenkomsten vertoont. Jordi speelde het grootste deel van zijn weds19-05-11-Dindoa-16trijden in ODIK 2, maar stond er altijd als onze hoofdmacht hem nodig had. Oersterk in de rebound, altijd met overzicht. Een rustpunt in de ploeg. Een echte sfeermaker ook buiten de lijnen. Hij stopte al een keer, maakte een rentree maar ook voor hem komt nu de tijd om definitief zijn korfbalschoenen op te bergen. 

En dan tot slot Luuk van de Kuilen. Lucky Luuk, één van de grootste ODIK-talenten aller tijden. Doorliep alle jeugdteams en debuteerde al jong in ODIK 1, waar hij zich moeiteloos staande hield tussen routiniers als Eric Cramer en huidige trainer-coach Hugo van Woudenberg. Aanvallend vaak onnavolgbaar en onverdedigbaar. Een tovenaar met de bal die bij een ruime voorsprong geregeld de truckendoos open haalt.

19-05-11-NKC-27In zijn jacht naar het hoogst haalbare maakte Luuk een uitstapje naar Wageningen, waar hij de kruisfinales bereikte en zich ontwikkelde tot een nog sterkere korfballer. Terug in Barneveld viel hij de afgelopen twee jaren ook op door zijn overzicht, inzicht en een leidende rol binnen de lijnen. Het is genoeg geweest, zei Luuk onlangs tegen de Barneveldse Krant, mede vanwege steeds terugkerende blessures. Volkomen begrijpelijk, maar elke liefhebber huilde natuurlijk een klein beetje van binnen bij dat nieuws.

Gelukkig kunnen we onze toppers nog één keer in actie zien. Wat zou het mooi zijn als het die dag rood-wit kleurt langs de lijn en we deze drie ODIK’ers het afscheid kunnen geven dat ze verdienen.

Zaterdag 15 juni
14.10 uur: ODIK 2 – MIA 2
15.30 uur: ODIK 1 – KVZ 1