04 jun 2024

Gaan de trainingen en wedstrijden door bij (mogelijk) slecht weer?

Dinsdag 4 juni trekt een lijn met zware onweersbuien van zuidwest naar noordoost over Nederland. Hierbij is kans op hagel en zware windstoten van circa 100 km/uur en zeer lokaal zelfs 120 km/uur. Ook valt plaatselijk veel regen in korte tijd en is kans op wateroverlast. In de loop van de avond trekken de onweersbuien weg. 

Hoe gaat ODIK om met mogelijk noodweer?

Uitgangspunt is dat we alleen trainen of wedstrijden spelen als dat veilig is. Bij situaties zoals die van vandaag, houden we gedurende de dag de weersvoorspellingen in de gaten. Op basis daarvan nemen we als vereniging gedurende de dag een beslissing over het al dan niet doorgaan van trainingen of wedstrijden. Bij wedstrijden houden we ook rekening met de mogelijkheid of teams veilig op hun bestemming kunnen komen. Als spelers/trainers/coaches/ouders die rijden een weerssituatie onveilig vinden, mogen ze te allen tijde zelf beslissen om uit oogpunt van de veiligheid niet naar buiten of de weg op te gaan. 

Wat is het besluit vandaag?

Zoals het er nu naar uitziet, wordt het pas later op de avond slecht weer in Barneveld. De trainingen gaan daarom gewoon door, tenzij jouw trainer je anders heeft laten weten. Natuurlijk houden we de weersvoorspellingen en weersomstandigheden goed in de gaten. Bij onweer gaan we altijd naar binnen. Mocht jouw kind zelf naar huis fietsen, dan adviseren we om contact te houden en hem/haar bij noodweer op te halen.