31 mei 2023

ODIK trekt op elkaar ingespeeld trainersduo aan voor komend seizoen

Wouter van Brenk is met ingang van het nieuwe seizoen hoofdtrainer van ODIK. Hij volgt Hugo van Woudenberg op, die na drie succesvolle jaren in Barneveld vertrekt naar Oost- Arnhem.

Van Brenk speelde zelf jarenlang op hoog niveau, onder meer bij TZ en Dalto. Na zijn loopbaan ging de topschutter aan de slag als trainer bij NOVA uit De Bilt. De afgelopen drie jaar stond hij voor de groep bij MIA in Amersfoort.

“We zijn blij dat we met Van Brenk een ervaren oud-topkorfballer hebben weten vast te leggen. Iemand die in staat is om talent tot ontwikkeling te brengen, weet wat er mentaal, tactisch en fysiek gevraagd wordt op het niveau waar ODIK speelt en resultaten heeft weten te boeken met aantrekkelijk korfbal”, zegt Mathijs Kroes, TC-voorzitter van ODIK.

Van MIA komt ook Maurice Lindenaar over. Hij trainde daar de reserves en wordt in Barneveld eveneens trainer/coach van ODIK 2. Lindenaar is een jonge, ambitieuze trainer die toch al aardig wat ervaring heeft opgedaan langs de lijn bij Nova en MIA. Hij is gewend om te werken met jonge spelers en ziet het als zijn uitdaging om hen beter te maken, waarbij hij ze mee laat denken over een strijdplan en tactiek.

“ODIK 2 is een talentvolle groep. Juist daarom is het prettig om straks een trainersduo te hebben dat elkaar door en door kent en op elkaar is ingespeeld. We denken daarmee de juiste voorwaarden te hebben gecreëerd om de komende jaren door te bouwen aan de selectie en talenten uit eigen opleiding de kans te bieden om zich in de hoofdmacht te spelen”, aldus Kroes.

In de zoektocht naar nieuwe trainers voor ODIK 1 en 2 heeft de TC van ODIK de spelersgroep betrokken. Samen met hen is een profiel opgesteld, dat als leidraad diende tijdens de gesprekken met kandidaten. ODIK wenst Van Brenk en Lindenaar succes met de laatste maanden bij MIA en kijkt er naar uit om de samenwerking in het het nieuwe seizoen aan te gaan. Binnenkort worden de nieuwe trainers uitgebreider aan je voorgesteld via de website.