29 mrt 2024

ODIK F2 wint thriller van medekoploper!

In de zaalcompetitie zijn we ondertussen bij de returnwedstrijden aangekomen voor ODIK F2 en uit de tussenstand wordt duidelijk dat de grootste concurrent van ODIK F2 het bezoekende Regio’72 F2 uit Vaassen is. Beide ploegen hebben alle wedstrijden tot nu toe gewonnen en de vorige ontmoeting eindigde in een spannende 4-4 remise. Kortom, de afgelopen twee weken werd flink getraind en naar de wedstrijd geleefd tegen de medekoploper.

In de eigen Veluwehal stond de wedstrijd gepland om 9.00 uur en beide ploegen hadden er zin in. Ook de banken voor het publiek waren volgestroomd voor het duel tussen beide koplopers en onder leiding van scheidsrechter Sarah Lam werd er gestart.

De ploeg van Lianne de Weerd ging lekker van start, want het duurde niet lang voordat Anouk het eerste doelpunt liet aantekenen, ODIK op voorsprong 1-0 en dat smaakte naar meer. Regio’72 dacht daar wat anders over en hadden met één grotere heer een belangrijke troef in handen om het spel te ontregelen, maar ook eentje die makkelijk voor doelpunten kon aantekenen. De gelijkmaker kwam dan ook van zijn hand en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht na 10 minuten : 1-1.

Bij ODIK kwam de nieuwe aanwinst Cas vervolgens binnen de lijnen voor zijn eerste wedstrijdminuten, maar de tweede tien minuten waren duidelijk voor de bezoekers. ODIK had moeite de bal goed over te spelen richting de eigen korf en na de onderscheppingen door Regio’72 ontstonden er meerdere schotkansen, waarbij er uiteindelijk twee benut werden. ODIK op achterstand met 1-3, maar vlak voor rust was het de heel belangrijke treffer van Mark die voor de aansluiting zorgde op 2-3.  Werk aan de winkel dus voor coach Lianne!

De spanning was om te snijden voor met name de toeschouwers en binnen de lijnen liepen de frustraties en emoties ook regelmatig wat hoger op. Kortom een ware thriller met alles erop en eraan. In het derde bedrijf bleef bij Regio’72 de spelbepalende heer aan de kant en zou ODIK kansen moeten krijgen om de achterstand om te zetten in een voorsprong. Maar dit liep toch allemaal stroever dan gehoopt….verder dan de gelijkmaker door Anouk voor 3-3 kwam ODIK F2 niet dus de laatste 10 minuten moest dan toch de beslissing gaan brengen of zou het opnieuw gelijk blijven?

Beide ploegen kregen in de slotminuten nog veel kansen op doelpunten, maar het bleek wel dat de scores schaars waren vandaag. Cas verdedigde in zijn eerste wedstrijd heel goed en Fiene zorgde dit keer voor dubbele rugdekking om Regio’72 van het scoren af te houden en die strategie pakte goed uit! In de slotminuut werd alle inzet toch beloond want van afstand schoot Fiene de winnende treffer door de korf en ontplofte de Veluwehal. Wat een ontknoping van deze thriller! De overwinning was een feit : 4-3! Een uitstekende teamprestatie van ODIK F2 met Jasper, Anouk, nieuweling Cas, Ariënne, Tycho, Mark, Fiene en coach Lianne!

Nog vier wedstrijden resteren er in deze zaalcompetitie waarvan drie thuiswedstrijden en één uitwedstrijd. As zaterdag vervolgt ODIK F2 om 9.30 uur met de thuiswedstrijd tegen MIA F3. Het vorige duel werd dan wel met 4-8 gewonnen, maar het was geen makkelijke tegenstander dus ODIK is gewaarschuwd en zal zaterdag ook weer scherp aan de wedstrijd moeten verschijnen!

We rekenen weer op jullie komst en aanmoedigingen! Tot zaterdag om 9.30 uur in de Veluwehal!