13 jul 2024

ODIK 2 redt het niet tegen Dalto 4

ODIK 2 probeert uit alle macht om het hoofd boven water te houden in de Res. Overgangsklasse D.

Tot aan afgelopen weekeind zijn in deze loodzware poule 7 wedstrijden gespeeld. Daarbij haalde ODIK  slechts 5 punten en staat daarmee op de voorlaatste plaats, dus onder de gevaarlijke rode lijn. Ook Oost Arnhem verkeert met 4 punten in de gevarenzone, terwijl DVO met 7 uit 7 net veilig staat. 

ODIK  moest op 1 februari dus proberen om in de thuiswedstrijd tegen Dalto 4 de punten in eigen huis te houden. Maar ja, daar zeg je zo wat… 
Dalto beschikt over een ijzersterke ploeg met veel schotvaardigheid en snelheid. Met die kwaliteiten hebben ze een voorlopige derde plek weten te bemachtigen. En het verschil met de lijstaanvoerder Wageningen bedraagt slechts 3 punten, dus Dalto heeft, met nog 6 wedstrijden te spelen, nog weldegelijk zicht op het kampioenschap. De geel-zwarten uit Driebergen zouden die positie zeker niet zomaar weggeven!

Jammer voor ons 2e is dat ze hun tijdelijke aanwinst Lejon weer aan het 1e hebben moeten afstaan, want dat scheelt qua schotvaardigheid wel een slok op een borrel. Maar zoals wel vaker opgemerkt beschikt de ploeg van Kasper over genoeg korfbalkwaliteiten om het gemis Lejon op te kunnen vangen.

Dat bleek ook wel in de loop van de wedstrijd, die lange tijd een goed evenwicht tussen beide kemphanen te zien gaf. Bij een ruststand van 9-11 kon het nog alle kanten op gaan.

Ook in de tweede helft ging de strijd gelijk op, dat resulteerde na 12 minuten spelen in een 16-16 gelijke stand. Maar daarna begon Dalto meer druk te geven en hun schutters steeds beter in stelling te brengen. Vooral de oersterke Stefan Falkenberg, afkomstig uit de Nijkerkse Sparta-gelederen, deed ODIK behoorlijk pijn met zijn rake schoten van grote afstand. In enkele minuten wist Dalto een voorsprong van 3 punten te nemen (16-19) en uiteindelijk uit te lopen naar een 18-23 winst. 

Natuurlijk was er teleurstelling in het Barneveldse kamp, maar ODIK speelde een goede wedstrijd en moest terecht in Dalto zijn meerdere erkennen.

De opdracht is duidelijk; voor handhaving zal ODIK in de resterende 6 wedstrijden minimaal één plaatstje op de ranglijst moeten stijgen om concurrenten als DVO, Top of KVS onder zich te houden. Bepaald niet eenvoudig, maar ODIK 2 heeft wel vaker stunts laten zien!