12 sep 2021

Odik legt het af tegen Novio

Op 11 september startte de veldcompetitie voor de meeste  ploegen, waaronder ODIK 1 en 2. Beide teams moesten het opnemen tegen Noviomagum uit Nijmegen.

Odik 2 beet om 14.00 uur het spits af en merkte al snel dat Novio niet naar Barneveld was gekomen om de punten aan Odik te laten. In een verbeten gevecht moest keihard om iedere punt worden gestreden, waarbij de Nijmegenaren bijna voortdurend in het voordeel waren.
Alleen al het feit dat de ploeg van coach Jan Willem op 6 van de 8 posities nieuw was, zorgde ervoor dat nog lang geen sprake is van een geoliede machine. Aan goede wil en inzet ontbrak het niet, maar op schotkracht en snelheid kon Odik 2 zich niet goed meten met Novio, hetgeen resulteerde in een 10 – 12 nederlaag.

Een aantal wedstrijdfoto’s is hieronder te zien.

Daarna was Odik 1 aan de beurt, ook in een (ten opzichte van vorig seizoen) bijna geheel gewijzigde formatie. Naast Milko, Cees en Brandien staan nu Melle, Ard, Melissa, Sandra en Liesbeth. Vanaf het eerste fluitsignaal werd al duidelijk dat Odik een moeilijk dag zou krijgen. Want binnen 2 minuten stond er al een 0-3 achterstand op het scorebord. En dat zou in het verdere verloop van de wedstrijd alleen maar erger worden. Novio beschikt over een enorme schotkracht, speelt in een heel hoog tempo en zet verdedigend heel veel druk op de Odik aanvallers. Odik zag geen kans om Novio onder controle te krijgen en om zelf tot een fatsoenlijke aanvalsopbouw te komen. Dat resulteerede in een pijnlijke 8-18 ruststand.
Ook in de tweede helft was geen sprake van een evenwichtige wedstrijd. Odik liep voortdurend achter de feiten aan en moest zijn meerdere erkennen in de super gemotiveerde Nijmegenaren.
Een afgetekende 19-28 nederlaag was het onafwendbare gevolg.

Foto’s van deze ongelijke strijd zijn hieronder te zien.