03 jun 2023

ODIK houdt de hoop levend tegen SCO

Zeker na het verlies tegen Sparta spant het erom of ODIK 1 zich kan handhaven in de Hoofdklasse B.
Vóór aanvang van de thuiswedstrijd van 1 februari had ODIK 4 punten uit 9 wedstrijden gehaald, evenveel als de tegenstander van die dag; SCO. Beide ploegen staan daarmee onder de “rode streep”, maar het verschil met ploegen als Sparta en DSC (beiden 8 punten) is beperkt, dus de winnaar zou uitzicht blijven houden op handhaving.

Zoals bekend moet ODIK helaas twee van zijn belangrijkste troeven, Anke en Ivo, missen als gevolg van zware blessures. Een meevaller was dat Cees nog inzetbaar was omdat het beroep tegen zijn schorsing nog loopt. Brandien speelde op de plek van Anke en Lejon nam de honneurs van Ivo waar.

Aan de pupillen van de D4 viel de eer te beurt om als Team van de Week de spelers het veld in te brengen. 

Lejon met één van zijn 9 treffers

Het verloop van de wedstrijd liet duidelijk zien dat ODIK en de ploeg uit het Friese Oldeholtpade gelijkwaardig aan elkaar zijn. 
Nadat Cees de score had geopend ontspon zich een gelijk opgaande strijd, waarbij ODIK tot de 20ste minuut aan de goede kant van de score bleef (12-11). De laatste 5 minuten van deze enerverende eerste helft waren voor SCO, dat met de stand 13-14 de rust in ging.

Man of the Match!

Nadat Brandien in de tweede helft de stand weer gelijk had getrokken pakte SCO steeds een minimale voorsprong die dan weer door ODIK ongedaan werd gemaakt.
Het kantelpunt kwam in de 11e minuut, toen Milko de 19-18 er in kegelde. 
ODIK wist de voorsprong in de resterende 14 minuten vast te houden en uit te bouwen. Toen Lejon 4 minuten voor tijd de 23-20 scoorde, leek SCO te knakken. ODIK rook bloed en ging vol gas door. Toen vlak voor tijd Milko voor de stand 27-23 zorgde, kon het feestje worden gevierd; SCO was geklopt en ODIK kon 2 belanrijke punten bijschrijven.

ODIK heeft een enorme mentale veerkracht getoond door het uitvallen van Anke en Ivo prima te verwerken en als team die tegenvaller met strijdlust te kunnen compenseren.

Zonder anderen tekort te doen kan Lejon  als “man of the match” worden aangewezen. Door de blessure van Ivo werd hij terug gehaald van ODIK 2 naar ODIK 1 en hij liet onweerlegbaar zien dat hij thuishoort in de basis van ons vlaggenschip. Hij speelde de sterren van de hemel en werd met 9 treffers zelfs topscoorder!
De overige doelpunten kwamen van Milko (7), Gilbert (5) Cees en Else (2) en Willianne en Brandien (1).