16 dec 2019

ODIK F2 op karakter langs DVO F6!

Na drie uitwedstrijden stond afgelopen zaterdag eindelijk de eerste thuiswedstrijd van ODIK F2 op het programma in de eigen Veluwehal. Op bezoek kwam een geduchte tegenstander DVO F6, dat de laatste twee wedstrijden wist te winnen met 12-2 en 14-0, kortom doelpunten maken was de bezoekers niet vreemd en ODIK was gewaarschuwd.

Toch was het ODIK dat na het eerste fluitsignaal direct bij het eerste schot van Fiene op voorsprong kwam, waarna ook Anouk al snel de korf wist te vinden (2-0). In het eerste kwart kwam DVO heel goed terug naar 2-2, waarna de ploeg uit Bennekom vrolijk verder ging met scoren. ODIK F2 keek opeens zomaar tegen een 2-5 achterstand aan en mocht voor het eerst dit seizoen de superspeler inbrengen. ODIK miste de rust om de vele kansen goed af te ronden en Arienne was vandaag ook niet heel gelukkig met haar schoten. Toch werd kort voor rust de achterstand door Jasper teruggebracht naar 3-5. Voor coach Lianne was er dit keer dus echt werk aan de winkel.

Bij DVO was één hele goede en slimme speler die tot nu toe het spel flink bepaalde, maar in het derde bedrijf moest ook hij even plaatsnemen op de bank en ontstonden er voor ODIK mogelijkheden om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen. Via Fiene en Jasper werd de score op 5-5 gebracht waarna DVO opnieuw op voorsprong kwam : 5-6. De sterk spelende Fiene scoorde haar derde goal voor 6-6 en dus was de score na het derde bedrijf weer helemaal in evenwicht.

De spanning was om te snijden in de laatste tien minuten en bij DVO kwam hun uitblinker weer binnen de lijnen. Coach Lianne deed vervolgens een tactisch sterke omzetting waarbij Fiene de bewaking overnam. En dat Fiene goed kan verdedigen, dat mag zeker wel gezegd worden!

ODIK kwam opnieuw op voorsprong via Anouk 7-6, waarna Tycho met een prachtig afstandsschot de hele belangrijke 8-6 binnenschoot. Zelfs na de 9-6 door opnieuw Anouk en het inbrengen van de superspeler bij DVO, lukte het de bezoekers niet meer om de korf te vinden. In de slotminuut bracht Anouk met haar vierde doelpunt de eindstand op 10-6 en kon het publiek opgelucht adem halen. De wedstrijden worden met de week spannender dus dat belooft nog wat voor 2020!

Een uitstekende teamprestatie waarin iedere speler een belangrijke bijdrage leverde en natuurlijk een goede zet van coach Lianne waarmee de punten in Barneveld bleven!

Dit was de laatste wedstrijd van 2019 en voorlopig mag ODIK F2 genieten van de koppositie in de poule. Met 7 punten uit 4 wedstrijden voeren ze de ranglijst aan voor de grootste concurrenten Spirit F2, Regio’72 F2 en DVO F6.

Op zaterdag 4 januari vervolgt de competitie met een uitwedstrijd in sporthal Het Binnenveld tegen Wageningen F4. Aanvang : 10.05 uur.

Fijne kerstdagen en goede jaarwisseling en graag tot ziens in het nieuwe jaar!