22 dec 2019

ODIK 1 onderuit tegen Wageningen 1

Coach en zoon ruimen de rommel op

De uitslagen van de wedstrijden in de Hoofdklasse B rechtvaardigen de stelling dat iedereen daar van iedereen kan winnen of verliezen.
Dat geldt dus ook voor ODIK 1.
Winst op DSC, nipt verlies tegen Oost Arnhem, het is echt onvoorspelbaar.
Ook de kansen tegen het sterke Wageningen, op 21 december, werden door Hugo vooraf op “fifty-fifty” ingeschat.

De Veluwehal was mede dankzij de grote groep Wageningers goed gevuld en confetti-kanonnen kleurden de vloer blauw en wit.
ODIK werd bij deze wedstrijd begeleid door het Team van de Week, de D3.

De eerste helft bood duidelijk zicht op een goede afloop; een snelle voorsprong (2-0) werd knap geconsolideerd en leidde tot een terechte ruststand van 12-11.

spectaculaire opbrengst specuaas actie

In de rust werd door Jan Pieter Stitselaar de uitslag van de speculaas actie aan penningmeester Joost van Dieën bekend gemaakt en die was ronduit spectaculair: maar liefst € 9.400,-!!
Met luid applaus werden de organisatoren en de top-verkopers bedankt voor hun inspanning.

duel waarbij Anke geblesseerd raakte

Ook in de 2e helft zag het er voor de rood-witten prima uit en na 10 minuten spelen gaf het scorebord 16-14 aan.
Maar halverwege was er een incident waarbij de uitstekend spelende Anke bij een sprongduel hard in haar gezicht werd geraakt en geblesseerd moest uitvallen. Later in het ziekenhuis bleek haar neus te zijn gebroken.
In hoeverre dit incident van invloed was op het verdere verloop van de wedstrijd valt moeilijk te zeggen, maar een feit is wel dat ODIK in de problemen kwam.
Na 12 minuten spelen kwam Wageningen voor het eerst op voorsprong (16-17) en 4 minuten later was de achterstand al opgelopen naar 17-21.

ODIK heeft wel vaker een bijzondere veerkracht getoond en natuurlijk was ook nu de stille hoop dat in de resterende 9 minuten nog een Houdini-act kon worden uitgehaald, maar dat liet Wageningen niet gebeuren.
De 21-26 eindstand was, over het geheel van de wedstrijd bezien, wat vertekend, maar op basis van de krachtsverhouding in de 2e helft gingen de punten wel terecht naar Wageningen.