15 dec 2019

Geweldige stunt van ODIK 1 tegen DSC 1

Voorafgaand aan de wedstrijd op 14 december was een veel gehoorde opinie dat ODIK tegen de routiniers van DSC alles op alles zou moeten zetten om niet van het veld geveegd te worden.
DSC, dat nog niet zo lang geleden in de League speelde en getraind werd door “onze GKL” Richard van Vlooten, heeft de absolute topper Maaike Roubos in de gelederen, heeft een berg aan ervaring in het team en veel goede schutters met heel veel lengte.

Aan ODIK de schone taak om zich daardoor niet te laten intimideren, maar uit te gaan van eigen kracht zoals die over de volle breedte in de ploeg aanwezig is, er meer dan 100% voor te gaan en organisatorisch de boel op orde te brengen en te houden.
De rood-witte formatie werd naar het veld begeleid door het Team van de Week, D2 .

Alle goede voornemens ten spijt kon niet worden voorkomen dat de gasten uit Eindhoven in 3 minuten tijd een 3-0 voorsprong wisten te pakken.
De eerste treffer van Ivo bracht de ploeg van Hugo weer bij de les en kon het gelukkig aanhaken bij DSC.

Lieke scoort de 14-14

Om en om scorend werd na 13 minuten spelen een 8-10 stand bereikt, maar een dotje tussengas van DSC bracht de stand in een paar minuten tijd op 8-13.
Het toont het karakter van de ODIK’kers dat ze die tik konden incasseren zonder echt “out” te gaan. In tegendeel de virtuele bloedlip en het blauwe oog dat was opgelopen maakte extra krachten los. ODIK richtte zich op en sloeg terug, zo hard zelfs dat Lieke in de 20ste minuut de gelijkmakende 14-14 kon laten aantekenen.
De slotminuten van de eerste helft waren voor de gasten, zij wisten met 16-19 weer een gaatje van 3 punten te slaan.

Maar toch, de eerste 25 minuten hadden bewezen dat ODIK opgewassen is tegen een ploeg als DSC en met die intentie gingen de rood-witte krijgers de tweede helft in.

Man of the match Gilbert

De vers ingebrachte Milko opende direct de score en gaf daarmee het sein voor de frontale aanval op de Eindhovenaren.
En zowaar, na 8 minuten spelen was het klasbak Gilbert die met een schot van afstand zijn ploeg naast DSC bracht; 23-23.
DSC bracht het verschil weer op 2, maar Milko en Gilbert herhaalden de stunt; 25-25 gelijk!
Opnieuw ontworstelde DSC zich aan de wurggreep van ODIK (25-26), maar deze keer was het topscoorder Ivo die beide ploegen weer in evenwicht bracht.

De vreugde was van korte duur, want binnen de 2 minuten keek ODIK tegen een 26-28 achterstand aan.
De laatste 4 minuten van de wedstrijd werden bepaald door de vraag wie de langste adem en de sterkste zenuwen had.
De net ingebrachte Ard deed de moed herleven door de aansluiter te scoren en Ivo schoot met zijn 10e (!) treffer ODIK weer naast DSC; 28-28.

De laatste 3 minuten zijn domweg niet te beschrijven, daarom verwijs ik jullie maar naar het Livestream verslag van deze enerverende wedstrijd door Kasper en Jochem.
Het was Gilbert die eigenhandig het vonnis voltrok door met twee “Punt-gave” schoten de winst veilig te stellen; 30-29.

Wat dan…gewonnen van DSC?
Jazeker, GEWONNEN VAN DSC!!

De ontembare getemd

Het was het prototype van een overwinning van het collectief.
Met Else die de ontembare Maaike Roubos wist te temmen, met Ivo die 10 keer raak kegelde, met Gilbert die nooit verzaakt en 7 keer scoorde, waaronder de winnende, met Hugo die zijn ploeg opzweepte en de weg wees, met Milko die op de bank moest beginnen maar zijn invalbeurt een geweldige glans gaf, met.. ja, ga zo maar door, met een hele serie kanjers die het spandoek “Make us proud” méér dan waar maakten.

Om weer even in die bijzondere sfeer te komen kan je bij wijze van samenvatting de onderstaande fotoserie bekijken.