14 dec 2019

ODIK E3 wint derby tegen Spirit E4

De streekderby van 14 december liet zien dat onze E3 onder leiding van de coaches Linda en Martijn spectaculaire vorderingen heeft gemaakt.

Het damesduo Tamar en Isabella en het herenkwartet Luuk, Sebastiaan, Jaran en Huub stonden in de retro-sportzaal van het Voorthuizense Dorpshuis tegenover de blauwen van “over het spoor” en ze lieten goed samenspel, fraaie acties en prima verdedigend werk zien.

Mooi om te zien is de razendsnelle omschakeling van verdediging naar aanval. Zodra de bal onderschept is rennen er 1 of 2 naar de andere korf, er volgt een diepe pass en de aanval brandt los. Met schoten, korte kansen en zelfs doorloopballen wordt de vijandige korf voortdurend onder vuur genomen.
En niet zonder succes, want de ruststand was 3-7 in het voordeel van ODIK.

Ook in de tweede helft gingen de rood-witten weer vol energie aan de bak. Spirit probeerde van alles maar zag geen kans om de ontketende ODIK-aanvallers bij te houden.
Ook verdedigend zag het er prima uit, menig aanval van Spirit werd door kort verdedigen en veel onderscheppingen in de kiem gesmoord.

Daardoor stond er na 40 minuten spelen een dik verdiende 5 – 12 op het scorebord en neemt onze E3 voorlopig een keurige 3e plek op in hun poule, met een doelsaldo van maar liefst +17.