19 sep 2020

ODIK E1 lekker op schot

Voor de derde week op rij stond er een lokale derby tussen teams van ODIK en Spirit op het programma.

Het “Yes-vuistje” bij het doelpunt van Isabelle

Na de winst van Spirit 1 en 2 (twee weken geleden) en de winst van ODIK B1 (vorige week) lag er voor de E1 de uitdaging om de onderlinge strijd weer in evenwicht te brengen tegen Spirit E2.
Zonder Luke, maar met Huub, Lars, Isabelle, Roos en Rosanne bond de ploeg van Ernst en Jesse vol overgave de strijd aan met de blauwhemden uit Voorthuizen.
Al snel werd duidelijk dat ODIK veel sterker was dan Spirit en dat kwam in het scoreverlooop tot uiting. Pas bij de stand 5-0 wist Spirit een doelpunt te maken en daar bleef het ook bij.
ODIK scoorde er intussen lustig op los, waarbij het opviel dat er eigenlijk geen teken van blijdschap was als er een doelpunt werd gemaakt. Niet juichen is kennelijk “cool”, gewoon met een strak gezicht weglopen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is als je een doelpunt maakt! 
Alleen Isabelle maakte stiekem een “yes-vuistje” nadat ze een fraaie doorloopbal had gescoord.

Ernst en Jesse hebben hun ploeg snel in het goede spoor gekregen. Er wordt goed vrij gelopen, met diepe ballen worden verrassende aanvallen opgezet en verdedigend wordt er slim gespeeld. De aanvallers van de tegenpartij worden “opgewacht” zodat ze vrijwel geen doorloopballen kunnen nemen.
Aanvallend was ODIK steeds super gevaarlijk, zowel met schoten als met doorloopballen en het is daarom niet verrassend dat ODIK met ruime cijfers won; de eindstand was 11-1!