20 sep 2020

Zuur verlies ODIK 1

Op 19 september kreeg ODIK 1 het Friese Vlug&Vaardig op visite. Op papier een gelijkwaardige tegenstander, want beide ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd op 2 uit 2.

Uitblinker Bart in de rebound

Die gelijkwaardigheid kwam ook in het wedstrijdverloop tot uiting.
ODIK startte met Bart, Leon, Anneloes en Anke in de aanval en met Milko, Maarten, Laura en Brandien in het verdedingsvak.
Vlug&Vaardig zette de toon met een paar snelle doelpunten maar halverwege de eerste helft kwam ODIK sterk terug en nam met een doelpunt van Milko zelfs een 6-5 voorsprong.
Een memorabel feitje: Met de rentree van Cees stond er op een bepaald moment een trio Snoei’en in het veld!

Bij rust had ODIK een minimale 9-8 voorsprong. Lieke werd bij een 11-10 stand ingezet voor Anneloes, maar dat had niet tot gevolg dat ODIK de Friezen van zich af kon schudden.
In tegendeel, V&V kon “op en over” ODIK komen; 11-12.
De beste man van het veld aan ODIK zijde, de gedreven knokker en super-rebounder Bart Evers, wist in zijn debuut als basisspeler nog de gelijkmaker aan te tekenen (12-12), maar V&V had de sterkste zenuwen en de beste schutters, want in de voorlaatste minuut kwamen ze op 12-14. Leon wist vlak voor tijd nog wel de 13-14 te scoren, maar de koek en de tijd waren op.

Uiteraard gingen de Friezen na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Pieters uit hun plaat en lieten ze de rood-witten gedesillusioneerd achter.