03 jun 2023

ODIK 1 – TOP 1

Melle kopje kleiner

Op 12 februari speelde ODIK 1 in een heel matig gevulde Veluwehal tegen TOP uit het Zeeuwse Arnemuiden.
De rood-witten speelden met Joyce, Sandra, Melle en Bart in het 1e aanvalsvak en met Liesbeth, Rhodé, Bart en Cees in het verdedigingsvak.

alternatieve schoenen

Het komt niet vaak voor dat Melle een tegenstander treft die langere is dan hijzelf. Maar TOP heeft een speler met nr. 25, Jorian Schroevers, die maar liefst een halve kop groter is dan hij. Dat scheelde aanzienlijk in de reboundkracht!
Ook komt het niet vaak voor dat een speler met 2 verschillende schoenen speelt. Maar Rhodé wel, ze heeft ze speciaal daarvoor aangeschaft!

Van meet af aan bleek dat de ploeg uit Arnemuiden meer kwaliteit in huis heeft dan onze eigen trots ODIK. De opdracht was daarom om zich strijdbaar en weerbaar te tonen en te voorkomen dat TOP ons zou overlopen zoals vorige week tegen Fiks het geval was.

In die opdracht slaagde de ploeg van Ruud en Kasper redelijk goed. Maar de schotvaardigheid van TOP was van dien aard dat een forse 10-17 achterstand bij rust niet was te voorkomen. Een speciaal compliment komt toe aan Liesbeth, die tegen de ijzersterke Anita De Ridder vooral in verdedigend opzicht een uitstekende wedstrijd speelde.

Liesbeth hield knap stand

De tweede helft gaf een gelijksoortig beeld te zien als tijdens de eerste 25 minuten; TOP zette de toon en ODIK deed z’n uiterste best om in het spoor van de Zeeuwen te blijven.
Ook het scoreverloop leek veel op dat van de 1e helft. ODIK wist de mand 8 keer te vinden en TOP 9 keer. Wie een beetje rekenen kan weet dan dat de eindstand 18-26 werd.
TOP kon dus de ruim 200 km thuisreis met 3 punten in de tas aanvaarden.

Foto’s van de wedstrijd zijn  hier te zien.