27 jul 2024

ODIK 1 pas laat langs NRC’22 1

NRC’22 is een nieuwe vereniging uit Enschede, die dit jaar is ontstaan uit een samenvoeging van Nääs en Rigtersbleek. Ze bezetten een positie in de middenmoot van de 1e klasse B en kwamen op 27 oktober op bezoek bij ODIK.

Cees in de rebound

Ook deze wedstrijd, die onder lente-achtige omstandigheden werd gespeeld, kende 2 gezichten. In de eerste helft was NRC de bovenliggende partij waarmee ODIK het best moeilijk had. Het spel vertoonde bij beide kemphanen nogal wat slordigheden met pass-fouten , onderscheppingen en 1-schots-aanvallen en er was niet echt een lijn in te ontdekken. Lang hielden de ploegen elkaar in evenwicht, maar tegen het eind van de 1e helft kwam NRC door een tussensprintje op een 8-10 ruststand.

De 2e helft begon met een succesvolle aanval van de bezoekers (8-11) maar daarna ging ODIK met goed resultaat in de achtervolging. Melle zette met een benutte strafworp ODIK voor het eerst op voorsprong (12-11), waarna Cees, Milko, Rosilde en Melle tekenden voor een 16-11 voorsprong. NRC kwam nog wel op 16-12, maar toen Milko halverwege de 2e helft een vrije bal benutte (17-12) was de weerstand van de Twentse ploeg definitief gebroken.

De selectie viert de verjaardag van Jos

Bij een 20-15 voorsprong deed ODIK er nog een schepje bovenop, waarbij Brandien, Bart en Milko voor 23-15 zorgden. Vrijwel in het eindsignaal zorgden de Tukkers helemaal vanuit de hoek van het veld voor het laatste wapenfeit; 23-16

ODIK gaat door dit goede resultaat als 2e in zijn poule de zaal in, met nog alle kansen op het kampioenschap.

De wedstrijdfoto’s van de jarige Jos Verkerk zijn hier te zien.