Op 3 december speelde ODIK 1 zijn eerste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie 2022-2023. De tribunes waren overwegend leeg, als gevolg van het WK voetbal, dat veel supporters aan de buis gekluisterd hield. Maar een fanatiek groepje TOF’fers roerden vol overtuiging de trom, waardoor het toch nog aardig sfeervol werd in de Veluwehal.

Bas Noordermeer

Jesse Visser

Bij het voorstellen werden de spelers van ODIK begeleid door een aantal spelers uit de D-jeugd.

ODIK trad aan met de bekende selectie, aangevuld met de nieuwe aanwinsten Bas Noordermeer en Jesse Visser. In het eerste aanvalsvak speelden Milko, Bart, Liesbeth en Rosilde, in het verdedigingsvak startten Cees, Melle, Brandien en Rhodé. Bas en Jesse begonnen op de bank.

Veel krachtsverschil was er niet tussen beide teams. In het eerste deel van de wedstrijd ging de strijd gelijk op, waarbij het scoringspercentage aan de lage kant lag.  Bij rust gaf het scorebord een povere 9-11 aan.

In de tweede helft wist Avanti, vooral door toedoen van 2 zeer schotvaardige heren, afstand te nemen van de thuisploeg. Want na 7 minuten spelen was de stand 12-16. Vijf minuten later leek het pleit al beslecht; 17-20. Ondanks de inzet van Bas en Jesse wist ODIK de opgelopen achterstand niet meer in te halen.

Na 2 x 25 minuten spelen was de eindstand 21-25, hetgeen een reële afspiegeling van het krachtsverschil tussen beide ploegen weergaf.

De foto’s van de wedstrijd zijn in dit album te zien.