ODIK 1 kansloos tegen superieur SWIFT 1

Op 10 december moest ons vlaggenschip het opnemen tegen Swift uit Middelburg.

Bij het voorstellen van de teams werden de ODIK-spelers begeleid door de D3 en D4 als Team van de Week

Typerend beeld van de wedstrijd

Op grond van de statistieken was op voorhand al duidelijk dat het voor ODIK een lastige pot zou worden. Want in deze Hoofdklasse B poule stond Swift op 4 uit 2, terwijl ODIK  nog geen punten had weten te vergaren. Die prognose werd al snel bevestigd, want na 7 minuten gaf het scorebord een 2-6 stand aan en 10 minuten later was het 5-10. Vooral de dames van de ijzersterke Zeeuwse ploeg waren niet te houden. In een onwaarschijnlijk hoog tempo drukte Swift met loepzuivere schoten ODIK met de rug tegen de muur. Even was de hoop dat Swift dit hoge tempo niet de hele wedstrijd zou kunnen volhouden, maar dat bleek een misrekening. Het bal- en looptempo was en bleef onveranderlijk hoog.
De ruststand werd bepaald op 9-15.

Na een kwartier in de 2e helft waren de Zeeuwen uitgelopen naar 16-24. In de resterende speeltijd scoorden beide ploegen nog 4 maal, waardoor de eindstand op 20-28 werd bepaald.
Swift klom door dit resultaat naar de 1e plaats met een klinkend doelsaldo van +27. ODIK staat nu op de voorlaatste plaats, maar er is zeker hoop; de komende wedstrijden neemt ODIK het op tegen de Meeuwen en Pernix, die ook nog puntloos zijn.

Overigens; vanwege de hoge energiekosten is besloten om het licht in de Veluwehal aanmerkelijk te dimmen. De verlichting is op 2/3 van de capaciteit gezet. Geen punt voor spelers en toeschouwers, maar de ODIK fotograaf kan er niet mee uit de voeten. De kwaliteit van de wedstrijdfoto’s laat daardoor nogal te wensen over.