31 mei 2023

Nieuwe jeugdtrainers gezocht

ODIK groeit hard. We krijgen er vooral veel nieuwe jeugdleden bij. Hartstikke mooi natuurlijk, maar al die extra teams hebben ook trainers en coaches nodig. Helaas daalt het aantal seniorenleden juist iets, waardoor we juist minder trainers en coaches hebben. Help jij ons daarom mee om te zorgen dat elk jeugdteam volgend seizoen kan korfballen?

Als trainer van een jeugdteam geef je één of twee keer per week een uurtje trainen. Je team speelt op zaterdag een wedstrijd waar jij in het ideale geval natuurlijk als coach langs de lijn staat. Mocht je alleen trainen kunnen geven of alleen kunnen coachen? Dan zijn we daar ook al heel blij mee. Vaak lukt het namelijk dan om een duo te maken. 

Perfect voor oud-leden, ook voor ouders

Ben jij een oud-korfballer en korfbalt jouw kind nu bij ODIK? Dan is dit een super leuke manier om nog meer mee te maken van de sport van jouw kind. Maar ook als ouder van een jeugdlid kan je je aanmelden als nieuwe trainer of coach. Bij het indelen van de teams houden we namelijk rekening met jouw korfbalachtergrond en wensen. 

Train en coach een team dat bij jou past

Heb je zelf bijvoorbeeld weinig korfbalervaring of is het lang geleden dat je een team getraind heb? Dan vind je het misschien fijn om te beginnen met een F-team of een E-team. Je traint dan kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 9 jaar oud. En vind je het fijn om als ouder eerst een jaartje trainen te geven samen met een meer ervaren trainer? Dan gaan we dat regelen. Je krijgt als nieuwe trainer sowieso begeleiding door ODIK. We kijken aan het begin van het seizoen samen hoeveel ondersteuning jij nodig hebt.

Vragen, aanmelden of een keertje meekijken?

Ben jij enthousiast? Heb je vragen over het trainen/coachen van een jeugdteam? Of wil je een keertje meekijken bij een training van een team? Neem dan contact op met Ard van der Pols. Hij is voorzitter van de Jeugd TC van ODIK. Je kunt hem bereiken via ardvanderpols@hotmail.com.