06 dec 2023

Jeugdteams ODIK promoten met shirts Kinderhospice Binnenveld

Zeven jeugdteams van ODIK helpen de komende jaren om de bekendheid van Kinderhospice Binnenveld verder te vergroten. Ze spelen namelijk hun wedstrijden met shirts waarop het logo van de zorgorganisatie staat.

De maatschappelijke sponsoring wordt mogelijk gemaakt door Rabobank Gelderse Vallei. Dat stelde de nieuwe tenues voor de C-teams, B-teams en A2 en A3 van de Barneveldse korfbalclub ter beschikking, maar gaf haar plek op het shirt af aan een lokale maatschappelijke organisatie.

Kinderhospice Binnenveld ligt tussen Barneveld en Voorthuizen en biedt zorg aan ernstig en ongeneeslijk zieke kinderen. Zij kunnen voor korte of langere tijd in het hospice verblijven, waardoor ouders en broertjes en zusjes even op adem kunnen komen. Jaarlijks verblijven er zo’n 50 verschillende kinderen bij Kinderhospice Binnenveld. Ze krijgen in een kleinschalige en huiselijke setting de best mogelijke zorg van een deskundig team van (kinder)verpleegkundigen. Het team wordt ondersteund door tientallen vrijwilligers.

Een tijdje terug ging ODIK langs bij het hospice, om een shirt uit te reiken aan de kinderen van het hospice.

In het hospice gaat het leven van de kinderen zoveel mogelijk ‘gewoon’ door. Ze krijgen bijvoorbeeld pedagogische zorg, zodat ze zich zoveel mogelijk blijven ontwikkelen. Hoe ziek ze ook zijn. Kinderhospice Binnenveld wil deze pedagogische zorg binnenkort ook gaan aanbieden aan kinderen die niet in het hospice verblijven. Het wil daarvoor een pand bouwen waar kinderen met een intensieve lichamelijke zorgvraag gespecialiseerde verpleegkundige dagopvang krijgen.

ODIK is enthousiast over de vernieuwende vorm van sponsoring. “Dat we elke week kunnen sporten lijkt vanzelfsprekend, maar is dat niet. Het wordt mogelijk gemaakt door bedrijven als Rabobank Gelderse Vallei die onze vereniging een warm hart toedragen. Maar het kan ook doordat we fit en gezond zijn. Deze vorm van sponsoring maakt jongeren op een mooie manier bewust van het feit dat deze twee zaken een voorrecht zijn”, vertelt Rick Borkent namens de PR-commissie van ODIK.

Ilse Vasterman van Kinderhospice Binnenveld vertelt over de zorg die kinderen in het hospice krijgen.

Mede daarom organiseerde ODIK deze week een avond voor de jonge korfballers die de gesponsorde shirts gaan dragen. Ilse Vasterman deelde in de kantine van de korfbalclub het verhaal van Kinderhospice Binnenveld. Tientallen jonge korfballers luisterden ademloos naar haar verhaal. Ilse benadrukte dat hoewel het natuurlijk verdrietig is om ziek te zijn, het hospice wel een vrolijke omgeving is. Een huis dat zoveel mogelijk op thuis lijkt voor de kinderen die er wonen en logeren. Na afloop namen de jongeren de nieuwe shirts in ontvangst en werd er geposeerd voor een groepsfoto. 

Meer weten over het kinderhospice? Kijk dan op deze pagina.