25 sep 2023

Help mee: ODIK zoekt oud-leden!

ODIK is op zoek naar mensen die in het verleden gekorfbald hebben bij de Barneveldse korfbalvereniging. De club bestaat woensdag 20 februari haar 60-jarig jubileum en wil die mijlpaal graag vieren met zoveel mogelijk oud-leden.

Op woensdag 20 februari vindt vanaf 19.00 uur een receptie plaats in de kantine aan de Wethouder Rebellaan in Barneveld. Tijdens de receptie is er gelegenheid om herinneringen op te halen met voormalig teamgenoten, oude foto’s en clubbladen te bekijken of een retro ODIK-shirt te bekijken. Ook is er een kort officieel moment met sportwethouder Didi Dorresteijn, live-muziek en wordt er gezorgd voor een hapje en drankje.

“In de afgelopen weken hebben we zoveel mogelijk oud-leden geprobeerd te bereiken, maar door de jaren heen hebben er honderden spelers bij ODIK gekorfbald. We weten van een groot deel niet waar ze nu wonen of hoe we ze kunnen bereiken. We hopen dat iedereen wil meehelpen door oud-teamgenoten op de hoogte te brengen via bijvoorbeeld social media. Iedereen die ooit lid is geweest is welkom. Aanmelden is niet nodig”, aldus Rick Borkent namens de jubileumcommissie van ODIK.

In 1959 nam een groep korfballiefhebbers uit Barneveld en daarbuiten het initiatief om een eigen korfbalclub op te richten. “Een korfbalclub heeft in een plaats als Barneveld net zo goed bestaansmogelijkheden als in andere plaatsen. Neem een voorbeeld aan D.W.S. uit Kootwijkerbroek. Zo’n kleine plaats heeft al jaren een korfbalclub. Laten wij, als we beginnen, steeds deze flinke korfballers voor ogen houden en als doel stellen, dat wij het nog iets beter doen”, schreven de oprichters in de oproep voor de oprichtingsvergadering.

Wie geïnteresseerd is in de ODIK-historie, kan hier alvast grasduinen in historische foto’s die zijn gearchiveerd door huisfotograaf Rob Stolk.