19 apr 2024

Dit betekenen de nieuwe coronamaatregelen voor ODIK

Vanaf woensdag 14 oktober gelden er nieuwe, strengere maatregelen om het coronavirus tegen te gaan. Die raken ook ODIK. We zetten voor je op een rij wat dat betekent voor de komende weken:

Wat mag nog wel:

  • Kinderen tot 18 jaar mogen blijven korfballen. Zij hoeven onderling geen afstand te houden tijdens de training.
  • Trainingen voor jeugdteams gaan voorlopig gewoon door. Let op: volgende week is het herfstvakantie, dan zijn er sowieso geen trainingen. 
  • Trainers mogen gewoon naar de club komen. Houd wel 1,5 meter afstand van de kinderen in je team en van andere trainers. 

Wat mag niet meer:

  • Ben je 18 jaar of ouder? Dan mag je met maximaal 3 andere personen samenkomen en moet je altijd anderhalve meter afstand houden. Dat is lastig korfballen. De trainingen voor seniorenteams gaan daarom voorlopig niet door. We willen op deze manier ook onze verantwoordelijkheid nemen en niet de grens op zoeken van wat mogelijk is. 
  • De veld- en zaalcompetitie zijn stopgezet. We spelen dus geen competitiewedstrijden (en ook geen oefenwedstrijden) meer. Dit geldt voor alle teams, dus ook voor jeugdteams.
  • De kantine en de kleedkamers gaan op slot. Dat betekent dus weer thuis omkleden en douchen. 

Hoe nu verder? En wat betekent dit voor de zaal?

We kunnen ons voorstellen dat je nog veel vragen hebt. Hoe gaat het straks in de zaal? Moeten trainers straks mondkapjes dragen in de Veluwehal? Zijn er niet toch mogelijkheden voor leden van 18 jaar en ouder om in kleine, vaste groepjes te trainen? Of zijn er andere manieren om fit te blijven? Die vragen hebben wij ook. De komende tijd gaan we op zoek naar alle antwoorden en zullen we – mede op basis van informatie vanuit NOC*NSF en het KNKV – een plan voor de zaal maken en ons het coronaprotocol bijwerken. We informeren jullie daar zo snel mogelijk over. 

Bestuur ckv ODIK