02 jun 2023

Zweten in Hoevelaken

De eerste juni-dag van 2019 was gelijk een hele beste; een ongenadig brandende zon en rond de 29 graden. Lekker om met een glaasje in de schaduw te zitten, maar niet om te korfballen. Maar ja; the show must go on!
De seniorenselectie speelde op het bloedhete veld van Telstar in Hoevelaken.

Bart Evers scoort als invaller

ODIK 2 miste bij afwezigheid van Manon Veen, Maarten Ike en Ard vd Pols te veel aanvalskracht om het Telstar moeilijk te kunnen maken. De eerste helft was (van beide kanten) amper om aan te gluren. In de tweede helft wist de formatie van Kasper een forse achterstand goed te maken, hetgeen een kleine 10 minuten voor het einde leidde tot een 14-14 tussenstand en dus zicht op resultaat.
Maar juist in die slotfase kon ODIK geen vuist meer maken en moest met 18-14 zijn meerdere erkennen in Telstar.
Dat was best pijnlijk, omdat Telstar en Mia voor ODIK de naaste concurrenten op de onderkant van de ranglijst zijn.
Pijnlijk, maar geen ramp, want met 10 uit 13 is de veilige haven nog steeds in zicht.

Anke en broer Bas maken het elkaar lastig

Bij ODIK 1 leek de eerste helft op die van ODIK 2. Vooral door de hitte kwamen de kemphanen niet tot goed spel en de man achter het scorebord had een makkie. Het leek een taaie middag te worden maar gelukkig kwam er, met name na het inbrengen van Gilbert, een kentering. Gilbert nam de plek in van Ivo, die het voortdurend aan de stok had met zijn tegenstander en de scheidsrechter. Hugo greep tactisch sterk in en haalde Ivo uit zelfbescherming naar de kant. Kort daarna kwam ODIK door een schot van Gilbert op voorsprong en de ploeg kreeg daarvan een impuls en liet zien waartoe het in staat is; goed verzorgd korfbal, de boel verdedigend compleet op slot gooien en dodelijk in de afronding. De laatste 10 minuten was er zelfs sprake van galleryplay, ook door Hugo doorgevoerd in het wisselbeleid; Alle beschikbare wissels werden toegepast en zo ongeveer iedereen kwam ook tot scoren. Eén van de opvallendste goals kwam van Luuk, die zou worden gewisseld en snel nog even vanaf de zijlijn, ter hoogte van de middellijn, de bal er in poeierde!
De eindstand, 10-24, was wellicht wat vertekend maar was wel een aardige afspiegeling van het krachtsverschil in de tweede helft.
Foto’s van de wedstrijd zijn hier te zien.