05 mrt 2024

UPDATE: De coronamaatregelen en de start van de zaaltrainingen

Het coronavirus gaat op dit moment volop rond in Nederland. Dat heeft ook gevolgen voor hoe we de komende tijd kunnen korfballen. De nieuwe coronamaatregelen van het kabinet zijn daarbij leidend. 

Op dit moment weten we dat de maatregelen van de gedeeltelijke lockdown in ieder geval vier weken gelden. Dat is tot en met woensdag 11 november. Voor die periode hebben de JTC en TC van ODIK een plan gemaakt. 

Het uitgangspunt daarbij was: we willen heel graag weer sporten, maar tegelijkertijd óók onze verantwoordelijkheid nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Met de keuzes die we voor de komende vier weken maken, zoeken we daarom bewust niet de grens op van wat mag. 

Wat hebben we besloten? 

  • Jeugdteams mogen vanaf dinsdag 27 oktober weer trainen in de zaal. Bekijk het trainingsschema om te kijken wanneer, hoe laat en in welke zaal jouw team traint.
  • Seniorenteams trainen in deze periode niet. Een uitzondering geldt voor ODIK 1 en 2. Voor deze teams vinden aangepaste trainingen – in kleine groepjes en met de nodige maatregelen – plaats om voorbereid te zijn op een eventuele herstart van de competitie. We maken deze keuze omdat we het belangrijk vinden dat de selectie fit kan beginnen aan een eventueel loodzwaar nieuw avontuur in de Hoofdklasse. 

Nieuw coronaprotocol

Bij een bezoek aan de sporthallen waar we trainen, geldt het coronaprotocol van ODIK. Dit protocol is aangepast aan de nieuwe maatregelen. Lees het goed door voor de eerste training. De belangrijkste aandachtspunten hebben we hieronder voor je neergezet:

  • Jeugdspelers hoeven tijdens de training geen 1,5 meter afstand te houden van elkaar. 
  • Jeugdtrainers houden 1,5 meter afstand van spelers en elkaar. 
  • In de foyer van de Veluwehal (=publieke binnenruimte) is het verplicht om een mondkapje te dragen voor iedereen van 13 jaar en ouder.
  • In de sportzalen (Veluwehal, IJsvogel, gymzaal Vellerschool) is het niet verplicht om een mondkapje te dragen. 
  • Ouders die kinderen halen en brengen met de auto, blijven in de auto zitten. 
  • Ouders die kinderen met de fiets halen, houden afstand van elkaar en laten ruimte bij de ingang van de Veluwehal. 

Vervolg van de zaalperiode

Na woensdag 11 november, of eerder als het kabinet de maatregelen aanpast, nemen de TC en JTC een besluit over het vervolg van de zaalperiode. Dit geldt voor alle teams. We hopen dat tegen die tijd ook de andere seniorenteams weer kunnen korfballen!