25 sep 2023

Titelkansen ODIK 1 verdampen

In de cruciale wedstrijd om de titel in de 1e klasse D, tussen NKC’51 en ODIK, trok de ploeg uit Nijverdal aan het langste eind.
ODIK moest 1 punt achterstand op NKC goedmaken, dus winst zou volstaan om de koppositie over te nemen.
Maar NKC zou dat natuurlijk niet zomaar laten gebeuren en kwam tot aan de tanden gewapend en gesteund door een grote schare fanatieke supporters naar Barneveld.

Als snel bleek dat het “heilige vuur” dat we zo goed kennen van de zaalwedstrijden van ODIK 1, alles behalve volop brandde.
NKC daarentegen klapte er vol op en zette ODIK zwaar onder druk.
Bij rust stond een schamele 7-8 tussenstand op het bord. Die relatief lage score kan deels verklaard worden door de weersomstandigheden; voor technische ploegen met goede schutters waaide het veel te hard, waardoor schoten van afstand regelmatig tot “air balls” werden gedegradeerd.

Beide ploegen hielden elkaar steeds in evenwicht, waarbij NKC vaak net aan de goede kant van de score wist te blijven.
Ondanks het grote belang van deze wedstrijd leek een deel van de ODIK spelers niet voor 100% bij de les te zijn en liet het zich aftroeven door de vechtlust van de blauwhemden uit Nijverdal.

Bij de stand 12-13, enkele seconden voor tijd, kreeg ODIK een strafworp toegewezen. Het past echter in het beeld van de wedstrijd dat deze ultime kans op een puntendeling werd gemist.
Het gevolg is dat ODIK nu 3 punten achter NKC staat, met een doelsaldo dat 13 punten lager is.
De titelkansen lijken daarmee behoorlijk te zijn verdampt.
Voor ODIK geldt nu dat alle 4 resterende wedstrijden gewonnen moeten worden en daarbij moet NKC ergens nog 4 punten morsen…..

Foto’s van de wedstrijd zijn hier te zien.