07 dec 2022

Tijdelijke ledenstop voor jeugd (F – C)

ODIK voert een tijdelijke ledenstop in voor een deel van de jeugdteams. Het gaat om de F, E, D en C. Kinderen in deze teams zijn tussen de 5 en 13 jaar oud.

In het afgelopen jaar is ODIK hard gegroeid. Vooral de aanwas van jonge kinderen is hoog, waardoor we inmiddels een recordaantal jeugdteams hebben. Daar zijn we natuurlijk blij mee, maar tegelijkertijd vraagt het veel van de vereniging. Nieuwe spelers hebben namelijk goede begeleiding nodig om te leren korfballen of in te stromen in een bestaand team. Dat betekent dus dat er meer trainers en coaches nodig zijn. Ook zijn er op zaterdag meer wedstrijden om te fluiten.

Tegenover de stijging van het aantal jeugdleden, staat juist een kleine daling van het aantal senioren. Bovendien komen we met de start van het zaalseizoen ook in de knel met trainingsruimte. Op het veld hebben we veel ruimte voor onszelf en kunnen we relatief makkelijk schuiven. In de zaal kan dat niet meer. De sporthallen die we huren, delen we namelijk met andere verenigingen. 

Al met al leidt dat samen tot een tijdelijke ledenstop. Een beslissing die we liever niet zouden nemen, maar die wel noodzakelijk is. Vanaf het voorjaar – als we weer het veld opgaan – kunnen nieuwe leden voor F-, E-, D- en C-teams weer meetrainen. Tot die tijd hanteren we een wachtlijst. Je kunt je kind gewoon aanmelden via de gebruikelijke route, maar het duurt dus even voordat de uitnodiging voor de eerste training volgt.