03 jun 2023

Scheidsrechtersclinic voor A en B van ODIK

Wanneer je in de B of A zit, begin je met het fluiten van wedstrijden. Het gaat dan vaak om wedstrijden van de jongste ODIK-teams. Toch kan dat nog best spannend zijn. Daarom organiseerde ODIK deze week een clinic voor nieuwe, jonge scheidsrechters.

Onze ervaren scheidsrechters Mike, Albert en Martin gaven veel praktische tips over het fluiten van wedstrijden. Dat deden ze niet alleen in de kantine, maar ook op het veld zelf. Ook ging het tijdens de clinic over het belang en de rol van de clubscheidsrechter. De komende tijd zullen Mike, Albert, Martin en de andere ODIK-scheidsrechters spelers uit de A en B verder begeleiden bij het fluiten van de wedstrijden.

Omdat ODIK hard groeit en we een recordaantal jeugdteams hebben, kunnen we nog steeds scheidsrechters gebruiken. Je hoeft daar niet per se een korfbalachtergrond voor te hebben en kunt al beginnen bij de jongste teams, waar je als scheidsrechter vooral spelbegeleider bent. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan eens contact op met Martine van de Veen via martinevandeveen@hotmail.nl. In dit instructieboekje vind je alvast praktische informatie over je rol als scheidsrechter bij korfbalwedstrijden van jeugdteams.