06 jun 2024

Teamindeling jeugd op dinsdagavond 9 juni bekend

In welk team zit jij volgend seizoen? Dat hoor je op dinsdagavond 9 juni. Dan maakt ODIK de teamindelingen voor de jeugd bekend.

Dat gebeurt ’s avonds via de website van ODIK. Zo kan iedereen tegelijkertijd en op een rustige manier ontdekken wat zijn of haar nieuwe team wordt en of bijvoorbeeld ook vriendjes of vriendinnetjes in hetzelfde team zitten. De rest van de maand juni train je met je nieuwe team en trainer: zo kun je alvast een beetje aan elkaar wennen. 

Zo komt de indeling tot stand

De teamindeling is gemaakt door de Jeugd Technische Commissie (JTC), in samenwerking met de trainers van de verschillende jeugdteams. Bij de indeling wordt rekening gehouden met verschillende factoren. Allereerst speelt leeftijd een belangrijke rol: in welke leeftijdsklasse mag een speler uitkomen? Verder wordt gekeken naar zaken als technische en tactische vaardigheden, groeipotentieel en ambitie. Ook sociale aspecten en een evenwichtige verdeling van spelers over de verschillende teams spelen een rol bij de teamindeling.

Dit jaar alleen voor de A1 selectietrainingen

Om de indeling zo eerlijk en objectief mogelijk te maken, gebruikt ODIK een spelersvolgsysteem. De trainers beoordelen spelers met dit systeem over een langere periode. De JTC maakt op basis van de input van de trainers uiteindelijk de definitieve teamindeling. Normaal gesproken vinden er voor een aantal teams nog selectietrainingen plaats. In verband met de coronamaatregelen heeft ODIK besloten om deze selectietrainingen dit jaar tot een minimum te beperken. Alleen voor de A1 vindt dit jaar een selectie plaats.

Reageren op de teamindeling

Het maken van de teamindelingen is elk jaar weer een puzzel, die voor teleurstellingen bij spelers en ouders kan zorgen. We hopen op je begrip voor de soms lastige afwegingen die de JTC moet maken. Zeker in de huidige tijd. Heb je vragen over de procedure of de teamindeling? Dan kun je die natuurlijk wel altijd voorleggen aan de JTC. 

De teamindeling voor de senioren werd al eerder bekend gemaakt. Die is hier te vinden.