25 sep 2023

Sublieme revanche van ODIK 1

Vorige week zinspeelde ik al op het feit dat de uitglijder tegen Amicitia een uitzondering was die de regel bevestigt dat ODIK 1 een klasse-team is.
Welnu, op 5 oktober werd ik daarin ruimschoots bevestigd!
In de wedstrijd tegen MIA moest dus het een en andere worden rechtgezet.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een zus van twee MIA speelsters, die op 22 jarige leeftijd was overleden, met een minuut stilte herdacht.
Tja, dan denk je wel even “korfbalwedstrijd? Lekker belangrijk..”

Mede daardoor duurde het een tijdje voordat beide ploegen de focus op de wedstrijd hadden gevonden.
De eerste 10 minuten ging de strijd gelijk op; om beurten scorend werd het 5-5.
Na een klein kwartier had ODIK een gaatje geslagen, 5-7, en dat was het startsein voor een ware doelpunten-regen.

ODIK speelde de teleurstelling en frustratie van vorige week op sublieme wijze van zich af en daverde als een orkaan over het arme MIA heen. Na 25 minuten stond het al 5-11 en bij rust was een keiharde 7-18 stand op het scorebord te lezen.

In de tweede helft was er helemaal geen houden meer aan.

De ODIK schutters waren ongekend scherp en scoorden uit alle hoeken en gaten, waarbij MIA alleen maar machteloos en vol bewondering kon toekijken. 
Het was prachtig om te zien dat ieder doelpunt door het hele team werd gevierd alsof het de winnende was. Keer op keer werden de vuisten in de de lucht gestoken; Yes, nóg een! De vorige week zo geplaagde Ivo was nu helemaal in zijn element en haalde een onwaarschijnlijk hoog schotpercentage. Wat een kanjer is dat!

Halverwege de tweede helft werd de magische 30 aangetikt, waar MIA slechts 10 treffers tegenover wist te zetten. De speaker waarschuwde al dat het scorebord maximaal tot 39 kon en sprak onverholen zijn bewondering uit voor het door ODIK vertoonde spel.
Kort voor tijd werden Lydia en Maarten nog ingebracht, waarbij laatstgenoemde met een fraai doelpunt ook nog een duit in het zakje wist te doen.

Het scorebord werd niet maximaal getest, want bij de -zeker voor een veldwedstrijd- onwaarschijnlijk stand 14-38 blies de goed en duidelijk leidende scheidsrechter voor de laatste keer.

Coach Hugo sprak na afloop terecht zijn bewondering uit voor het feit dat zijn ploeg zich zo fantastisch had weten te revancheren.
Daarmee is ODIK weer volop in de race om het kampioenschap!