19 sep 2021

Spirit – ODIK ongekende deceptie

De wedstrijden van Odik 1 en 2 tegen Spirit, op zaterdag 18 september in Voorthuizen, leverden voor de Barnevelders een grote deceptie op.

Martijn in actie

Odik 2 had het heel zwaar tegen het sterke en fanatieke Spirit 2 en moest alle zeilen bijzetten om niet weggespeeld te worden.  Dat lukte maar ten dele, want ondanks de getoonde vechtlust raakte het team van Jan Willem op achterstand en het zag geen kans om bij de Voorthuizenaren aan te haken. De sterk spelende Martijn van Beek wist nog wel met enige regelmaat te scoren maar dat was niet genoeg voor een goed eindresultaat. Hoopgevend aspect was de goede invalbeurt van A-juniore Isa ter Rahe, maar ook zij kon niet voorkomen dat de winst met 17-12 naar Spirit ging.

Een aantal foto’s van deze wedstrijd is hier te zien.

Deed deze tik al zeer aan de rood-witte harten, het verloop van de wedstrijd Spirit 1 – ODIK 1 was helemaal een van de meest pijnlijke uit de recente ODIK geschiedenis.

Spirit, met de oud-Odik spelers Lieke en Lejon in de gelederen, gaf gelijk vol gas en kwam snel op een 2-0 voorsprong. Odik herpakte zich knap en na 10 minuten spelen was de stand met 5-5 weer in evenwicht. In een volstrekt gelijk opgaande strijd bereikten de kemphanen een 11 – 11 ruststand.

Melle loopt blessure op

Maar voor het zover was voltrok zich een klein drama; de ijzersterk spelende Melle probeerde in de 23ste minuut een pass te onderscheppen maar bij de landing ging hij schreeuwend onderuit. Met een stekende pijn in zijn lies moest hij naar de kant worden gedragen en naar het zich laat aanzien is deze top-rebounder voor lange tijd uitgeschakeld. Maarten werd in zijn plaats ingebracht, maar die had er al een zware wedstrijd opzitten en met zijn geringe lengte kwam Odik toen duidelijk reboundkracht tekort.

De tweede helft leek veel op het eerste bedrijf; Spirit pakte 3 punten voorsprong (14-11) en Odik ging gedreven in de achtervolging en kwam na 10 minuten spelen met 14 – 14 weer langszij. Opnieuw liep Spirit 2 punten weg en nogmaals knokte Odik zich terug; 16 – 16.
Ook een 18 – 16 achterstand werd knap weggewerkt; 18 – 18. Met nog 2 minuten te spelen stevende deze uiterst boeiende derby af op een (terechte) puntendeling.
Maar juist toen de scheidsrechter op het punt stond om de wedstrijd af te fluiten, knalde Spirit de 19-18 nog binnen en liet de complete Odik delegatie verbijsterd en ontredderd achter. Wat een onterecht en onverdiend verlies!

Bart-de-beuker

Cees scoort zijn zoveelste

Alhoewel de pijn van het eindresultaat overheerst, moet toch nog even vermeld worden dat Bart een ijzersterke pot speelde en dat Cees op belangrijke momenten een paar geweldige doelpunten scoorde. Natuurlijk, je verdient er geen punten mee, maar het is wel prettig om te kunnen constateren, toch?!