27 jul 2024

Saved by the bell

Je hebt van die wedstrijden die eigenlijk niet om aan te gluren zijn maar die toch boeiend blijven, vanwege de onverwachte wendingen en vanwege de spanning. Zo’n wedstrijd werd op 9 oktober gespeeld tussen ODIK 1 en Mia 1.

Mia was het veld ingegaan met de duidelijke opdracht om heel veel druk te zetten bij het uitverdedigen van ODIK. Daardoor kostte het de brigade van Ruud veel tijd, moeite en inspanning om de bal uit het verdedigingsvak naar het aanvalsvak te krijgen. Het tempo werd door Mia compleet uit de wedstrijd gehaald en door de hoge druk werden er bij ODIK nogal wat fouten afgedwongen, waardoor en tamelijk chaotisch beeld ontstond.

Als de bal dan eenmaal in het aanvalsvak was beland, werd er vaak veel te gehaast gespeeld, wat resulteerde in misverstanden, balverlies, plaatsfouten en éénschots aanvallen. Anderzijds had ODIK de boel verdedigend wel goed op orde, waardoor ook Mia heel veel moeite had om er iets goeds uit te persen. Leuk voor het publiek, maar niet heus!

Buldozer-Bart zorgt voor nieuw elan

De wedstrijd strompelde gedurende 25 minuten naar een povere 5-5 stand.

De laatste 5 minuten van de eerste helft wist Mia zich echter aan de greep van ODIK te ontworstelen en dat resulteerde in een wat geflatteerde 5-8 ruststand.

Die voorsprong van de Amersfoorters werd in de eerste 10 minuten van de 2e helft vergroot naar 5-10, waarmee een nieuw debacle voor de rood-witten dreigde. Het geloof in eigen kunnen sijpelde weg, de koppies gingen hangen en het spel werd zwakker en zwakker.

Tijd voor nieuwe elan! En wie kan dat beter leveren dan Bart Evers? Met zijn tomeloze energie, zijn vechtlust en fysieke kracht zette hij zijn teamgenoten aan tot een inhaalrace en dat betekende het kantelpunt in de wedstrijd.

Met nog een kwartier te gaan was de achterstand teruggebracht tot 3 doelpunten (7-10) en 10 minuten later was de aansluiting met 10-11 een feit.
Met nog 3 minuten op de klok wist ODIK zelfs de gelijkmakende 11-11 te scoren, waarna aan beide kanten een handvol kansen vakkundig om zeep werd geholpen.

De winnende treffer in voorbereiding

Een puntendeling leek een feit, maar luttele seconden voor tijd kroop Maarten in de reboundpositie en Melissa bezette de aangeef. De ingevallen Rhodé fungeerde als bliksemafleider en puntspeler Cees werd aangespeeld en hij drukte resoluut af; goal!!

Voor Mia ontbrak de tijd voor een tegenoffensief en de scheidsrechter blies af. ODIK werd met 12-11 “gered door de bel”!

Zo zie je maar; ook een slechte wedstrijd kan boeiend zijn en, belangrijker, punten opleveren!